Connect with us

Proiectul blocurilor înalte din jurul Lidl Canta ajunge la votul final în Consiliul Local

Investiții private

Proiectul blocurilor înalte din jurul Lidl Canta ajunge la votul final în Consiliul Local

Primăria Iași a publicat proiectul de hotărâre privind aprobare complexului rezidențial din jurul Lidl Canta, o investiție propusă de omul de afaceri Gheorghe Achiței, prin intermediul firmei Gral Construct. Planul urbanistic zonal (PUZ) ar putea fi aprobat cel târziu în luna februarie.

Construire ansamblu de birouri, comerț, servicii și locuințe colective”, este obiectul proiectului – în primă fază vor fi amenajate 3-4 blocuri, fiecare cu 8 etaje, pe un teren de 1,1 hectare. Investitorul are în plan extinderea suprafeței cu încă 6.000 mp, în condițiile în care există semnat un ante-contract în acest sens.

  • Așa cum APIX.ro a anunțat în premieră, terenul pe care va fi construit ansamblul Gral a fost achiziționat cu 3,5 milioane euro de la un fond american de investiții [citește detalii]
Schița terenului deținut de Gral

Pe teren se află 13 construcții care vor fi demolate, inclusiv cea a silozului (parter și 3 etaje). Regimul de înălțime al imobilelor va fi subsol, parter, mezanin, 8 etaje și un etaj tehnic (casa liftului). Blocurile vor găzdui locuințe colective, iar la parter vor fi spații comerciale. Ansamblul va fi deservit de un număr de 158 de locuri de parcare, care vor fi amenajate la nivelul solului și în subsol.

În afară de cei 11.000 mp pe care investitorul îi are acum în proprietate, Gral Construct este în negocieri de a achiziționa alți aproape 6.000 mp, aflați în spatele magazinului Lidl. Această suprafață nu face acum obiectul PUZ-ului, ci va fi reglementată ulterior. Cel mai probabil, și pe acest teren vor fi propuse blocuri.

Omul de afaceri este cunoscut în special pentru proiecte derulate în zona șos. Iași – Voinești și aleea Tudor Neculai. În ianuarie 2019, Achiței a bifat o premieră pe piaţa imobiliară locală: a demolat o locuinţă colectivă mică în zona şos. Iaşi – Voineşti care fusese construită cu nerespectarea autorizaţiei.

Vezi și alte randări ale proiectului

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top