Connect with us

Un nou ansamblu cu blocuri și vile va fi construit pe 3,6 ha: Primăria Iași a emis un prim aviz favorabil

Investiții private

Un nou ansamblu cu blocuri și vile va fi construit pe 3,6 ha: Primăria Iași a emis un prim aviz favorabil

Primăria Iași a eliberat avizul de oportunitate în cazul unei investiții propuse de persoane fizice la „granița” administrativă cu comuna Aroneanu, respectiv un ansamblu cu blocuri și vile pe un teren cu o suprafață totală de peste 3,6 hectare.

Inițiatorii au solicitat emiterea avizului încă din luna iulie 2023, dar Primăria l-a eliberat zilele trecute, conform informațiilor publicate pe site-ul instituției, în condițiile în care Comisia de resort din cadrul municipalității a aprobat proiectul la mijlocul lunii octombrie 2023.

Amplasamentul investiției

Între momentul avizării în Comisia Tehnică de Urbanism (cea formată de arhitecți și specialiști în urbanism) și emiterea actului de către Primărie au trecut peste trei luni: aceasta este una dintre problemele majore invocate de investitori – timpii foarte mari de așteptare în parcurgerea unor pași strict birocratici.

Revenind la proiectul din apropierea Lacului Aroneanu, beneficiarii au la dispoziție mai multe parcele de teren care, însumat, înseamnă o suprafață totală de 36.576 mp. Amplasamentul a fost împărțit în patru unități teritoriale de referință, cu următoarele funcțiuni:

  • un teren de 13.498 mp este rezervat locuințelor colective mici dispuse pavilionar
  • pe un teren de 9.300 mp vor fi amenajate locuințe tip duplex sau cuplate
  • pe un teren de 6.392 mp vor fi construite locuințe individuale sau tip duplex
  • zona spațiilor plantată și cea dedicată echipării edilitare vor ocupa 2.691 mp

În cazul terenurilor unde sunt propuse construcții, indicatorii urbanistici sunt identici: un regim de înălțime cu subsol (sau demisol), parter, 2 etaje și mansardă (sau un al treilea etaj retras), un procent de ocupare a terenului de 30% și un coeficient de utilizare a terenului de 1,2.

Odată obținut avizul de oportunitate, proiectul urbanistic intră în parcursul firesc de autorizare. APIX.ro va reveni cu informații despre acest proiect la momentul declanșării de către Primăria Iași a etapei de consultare publică.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top