Connect with us

Aroneanu: PUZ pentru agrement în jurul lacului – vor fi făcute concesionări

Proiecte publice

Aroneanu: PUZ pentru agrement în jurul lacului – vor fi făcute concesionări

Primăria Aroneanu a realizat un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) menit să asigure o dezvoltare coerentă a zonei de agrement din jurul lacului. Din informațiile APIX.ro, PUZ-ul este acum în faza de obținere a avizelor înainte de a putea fi aprobat de către Consiliul Local.

Terenul studiat are o formă neregulată și are o suprafață totală de peste 310.000 mp. Amplasamentul este situat în jurul lacului Aroneanu și include luciul apei.

„Prin PUZ se propune lotizarea terenului aparținând unității teritorial-administrative Aroneanu astfel: 11 loturi edificabile, situate pe latura estică a lacului, urmând a fi concesionate și 8 loturi needificabile, situate pe latura vestică a lacului, urmând a rămâne în administrare publică”, se arată în proiectul de PUZ consultat de APIX.ro.

Aflată în extravilanul comunei Aroneanu, zona se situează în extremitatea nordică a municipiului Iași și este o zonă în plină expansiune imobiliară.

Planșa de reglementări urbanstice. Descarcă de la ACEST LINK planșa în format .pdf pentru o vizualizare mai bună a elementelor arhitecturale propuse prin PUZ

„Sunt propuse construcții cu un regim de înălțime demisol, parter și 2 etaje, în intenția de a conferi un caracter unitar compoziției, excepție făcând două dintre volume aferente primului și respectiv ultimului lot din ansamblu, acestea vor avea un regim de înălțime demisol, parter și 4 etaje”, se mai precizează în PUZ.

În ceea ce privește funcțiunile viitoarelor clădiri, Primăria Aroneanu propune unități de cazare și alimentație publică, turism, educație și sport. Un dezavantaj este că, la acest moment, zona nu beneficiază de utilități, iar starea drumurilor de pe raza comunei Aroneanu este una destul de precară. În ciuda acestor aspecte, zona are un potențial de dezvoltare important, dovadă fiind și interesul imobiliar al investitorilor care propun proiect în vecinătăți.

După aprobarea planului urbanistic zonal în Consiliul Local, hotărâre care ar putea fi adoptată chiar în acest an, Primăria va putea concesiona ulterior loturile edificabile.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top