Connect with us

FOTO Cum va arăta noul IBCV din Miroslava/Primele detalii tehnice

Amplasamentul viitorului institut - 12 ha cu deschidere la centură

Proiecte publice

FOTO Cum va arăta noul IBCV din Miroslava/Primele detalii tehnice

Proiectul pentru construirea unui Institut Regional de Medicină Cardiovasculară avansează: Consiliul Județean va finanța realizarea studiului de prefezabilitate și a celorlalte documentații tehnico-economice necesare. În total, circa 4 milioane euro. La acest moment, valoarea estimată pentru construirea noului Institut ajunge la 350 milioane euro (inclusiv TVA).

Potrivit unei note conceptuale realizate de conducerea Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV), suprafața utilă a unității spitalicești este propusă la aproape 70.000 mp, iar cea desfășurată la circa 90.000 mp. Totodată, amenajarea terenului (drumuri, alei, parcări, spații verzi, împrejmuiri și altele) se va face pe o suprafață de peste 31.000 mp. Unitatea ar urma să aibă un regim de înălțime cu până la 5 etaje.

Din documentele studiate de APIX.ro, rezultă că Institutul regional va avea un număr de 450 de paturi pentru spitalizare continuă, iar alte 50 de paturi vor fi în regim de spitalizare de zi.

„Conform viziunii noastre, aparatura pe care preconizăm să o folosim reprezintă o opțiune de dotare cu paturi și aparatură de ultimă generație la nivelul anului 2025 cu o perspectivă pentru 30-50 de ani”, se arată într-o notă conceptuală propusă de conducerea IBCV, în frunte cu dr. Grigore Tinică.

Potrivit sursei citate, spitalul trebuie să fie conceput pentru a putea fi adaptat funcțional pentru condiții de epidemii, pandemii și dezastre naturale sau militare.

Pe lângă clinicile, laboratoarele și spațiile specifice unui Institut regional de medicină cardiovasculară, unitatea va cuprinde un heliport, un buncăr, parcare, o cantină restaurant și o clădire tehnico-administrativă.

Galerie foto (deocamdată, APIX.ro publică poze alb-negru întrucât, la ora transmiterii acestei știri, doar astfel de poze sunt disponibile, dar vom reveni asupra galeriei ulterior):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top