Connect with us

Unde va fi construit noul IBCV: terenul este preluat de către CJ Iași

Proiecte publice

Unde va fi construit noul IBCV: terenul este preluat de către CJ Iași

Autoritățile locale fac încă un pas pentru realizarea proiectului de construire a Institutului Regional de Boli Cardiovasculare. Consiliul Județean (CJ) Iași preia în proprietate terenul pus la dispoziție de către Miroslava: 12 hectare cu deschidere la șoseaua de centură.

Potrivit unor estimări, investiția pentru construirea unității spitalicești a fost evaluată la 300 milioane euro. Planul CJ Iași este să atragă jumătate din sumă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar ceilalți bani să fie asigurați din credite și/sau resurse financiare de la bugetele partenerilor implicați în proiect: CJ, Primăria Miroslava și Ministerul Sănătății.

Terenul se află în apropierea parcului industrial I din Miroslava șia re deschidere la centura de trafic greu a Iașului. O legătură rapidă spre oraș ar putea fi realizată și după construirea variantei de trafic ușor (cei 8 km pe traseul Uricani – Cicoarei – Berindei – Nicolina).

Recent, cele trei instituții, alături de Institutul de Boli Cardiovasculare, au semnat un acord de asociere în încercarea de a transforma proiectul în realitate.

Deocamdată, un prim pas necesar vizează lansarea unei licitații pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top