Connect with us

Peste 26 mil. lei pentru refacerea unui drum din sud-estul județului

Proiecte publice

Peste 26 mil. lei pentru refacerea unui drum din sud-estul județului

Un drum județean din sudul-estul județului va fi reabilitat. În acest sens, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor Județene (DADJ) a lansat o licitație pentru refacerea a peste 9 km, valoarea contractului fiind de peste 26 milioane lei. Este vorba despre un tronson din drumul DJ244D limită județ Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni (intersecție DN24).

Finanțarea va fi asigurată de către Consiliul Județean (CJ). Plenul CJ va adopta astăzi o hotărâre prin care va aloca (credit de angajament) o sumă de 33,5 milioane lei. Pentru acest drum au fost mai alocări în trecut, dar licitația de execuție nu a fost lansată. Abia zilele trecute a fost publicat un anunț în acest sens în sistemul național de achiziții publice (SICAP). Proiectul tehnic a fost realizat încă din anul 2018.

Drumul județean DJ244D este amplasat în partea de sud-est a județului, începe de la limitate județelor Iași și Vaslui și asigură legătura între localitățile Dolhești și Ciortești cu drumul național DN 24 și este format din două sectoare (circa 11,1 km).

„În urma investigațiilor în teren au fost identificate defecțiuni ale complexului rutier și ale structurii rea – astfel a rezultat o capacitate portantă rea și prin urmare necesitatea ca drumul să fie supus reabilitării și modernizării”, se arată în caietul de sarcini.

DADJ așteaptă oferte la această licitație cel târziu pe 18 ianuarie 2021.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top