Connect with us

Consiliul Județean a avizat favorabil amenajarea unei zone de agrement în jurul Lacului Aroneanu

Lacul Aroneanu

Proiecte publice

Consiliul Județean a avizat favorabil amenajarea unei zone de agrement în jurul Lacului Aroneanu

Primăria Aroneanu a primit undă verde de la Consiliul Județean (CJ) pentru amenajarea zonei din jurul lacului, intenția autorității locale fiind să construiască facilități de agrement, inclusiv prin concesionarea unor suprafețe. Terenul are o suprafață totală de peste 31 hectare, fiind împărțit în aproape 90 de parcele, conform informațiilor APIX.ro.

În planul de dezvoltare a comunei se arată că în proiect este inclus și luciul apei. Concesionările vor fi făcute în special pe latura estică, iar autoritatea locală va păstra în proprietate publică zona din latura vestică.

„Sunt propuse construcții cu un regim de înălțime demisol, parter și 2 etaje, în intenția de a conferi un caracter unitar compoziției, excepție făcând două dintre volume aferente primului și respectiv ultimului lot din ansamblu, acestea vor avea un regim de înălțime demisol, parter și 4 etaje”, se mai precizează în PUZ.

Potrivit informațiilor APIX.ro, în ceea ce privește funcțiunile viitoarelor clădiri, Primăria Aroneanu propune unități de cazare și alimentație publică, turism, educație și sport. Un dezavantaj este că, la acest moment, zona nu beneficiază de utilități, iar starea drumurilor de pe raza comunei Aroneanu este una destul de precară. În ciuda acestor aspecte, zona are un potențial de dezvoltare important, dovadă fiind și interesul imobiliar al investitorilor care propun proiecte în vecinătăți.

Amintim că, anul trecut, proiectul urbanistic al Primăriei Aroneanu a primit și avizul de la Comisia zonală a monumentelor istorice.

Planșa de reglementări urbanistice

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top