Connect with us

„Monopolul” Conest la Primăria Iași continuă: contract de lucrări de 11,6 milioane lei

Rond Dancu

Proiecte publice

„Monopolul” Conest la Primăria Iași continuă: contract de lucrări de 11,6 milioane lei

Primăria Iași a semnat, zilele trecute, contractul de lucrări pentru refacerea căii de rulare Iași – Dancu pe tronsonul cuprins între limita intravilanului din municipiul Iași și rond Dancu, valoarea lucrărilor fiind de 11,6 milioane lei.

Contractul a fost semnat cu asocierea formată din companiile Conest și Mari Vila. Tot constructorul Conest execută lucrările la calea de rulare Iași – Dancu, pe tronsonul din intravilanul municipiului, iar aceeași companie și-a adjudecat recent contractul pentru refacerea str. Aurel Vlaicu pe toată lungimea sa (inclusiv pe sectorul fără cale de rulare).

Cele trei contracte de lucrări au o valoare totală de peste 75 milioane lei. La cea mai recentă licitație, asocierea din care face parte Conest a fost singurul ofertant, alături de Mari Vila fiind și subcontractanții Luxten Lighting Company, Aramis şi Dito Group.

Lucrările prevăd refacerea a 650 metri liniari de cale simplă de rulare, amenajarea a două staţii, realizarea de branşamente pentru dispeceratul de la rond Dancu şi realizarea de benzi dedicate transportului public prin introducerea de butoni stradali care asigură separarea fizică a căii de rulare a tramvaiul de traficul rutier.

Termenul de execuție este de 6 luni, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Astfel se creează premisele ca linia Iași – Dancu să fie dată în folosință pe parcursul anului 2022 pe toată lungimea sa.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top