Connect with us

Primele detalii despre viitorul sediu ApaVital din Păcurari: un regim de înălțime cu până la 6 etaje

teren apavital pacurari

Proiecte publice

Primele detalii despre viitorul sediu ApaVital din Păcurari: un regim de înălțime cu până la 6 etaje

Proiectul ApaVital de construire a unui nou sediu în Păcurari, în spatele pieței (str. Cazărmilor), intră în linie dreaptă: operatorul de apă și canalizare a obținut avizul de oportunitate, iar proiectul va fi lansat în perioada următoare în consultare publică.

Potrivit informațiilor APIX.ro, operatorul intenționează să mute toate activitățile operaționale la noul sediu. În Păcurari, ApaVital are în proprietate un teren cu o suprafață de peste 30.000 mp. În Copou, la actualul sediiu, operatorul a fost nevoit să cedeze un hectar pentru construirea Operei.

schita amplasament apavital pacurari iasi
Terenul deținut de ApaVital în Păcurari

Conform avizului de oportunitate emis de Primăria Iași, terenul de 3 ha a fost împărțit în două unități teritoriale de referință, cu regim de înălțime diferit dar cu aceeași funcțiune (servicii și birouri), astfel:

  • un regim cu subsol, parter, 2 etaje și un al treilea etaj retras – înălțime maximă 17,5 metri
  • un regim cu două niveluri în subsol, parter, 3 etaje și până la 6 etaje (ultimul retras) – înălțime maximă de 30 metri

„Construire sediu operațional, centru relații cu publicul ApaVital și demolare clădiri existente”, este obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de operatorul de apă și canalizare. Demersurile pentru implementarea acestui proiect au început în luna mai 2023, la câteva luni după ce Consiliul Județean și Primăria Iași au decis ca noul sediu al Operei să fie construit în Copou, pe un teren administrat atunci de ApaVital.

Cedarea hectarului de teren pentru acest proiect a dus la situația în care ApaVital mai deține în Copou doar 1,2 hectare, suprafață pe care se află actualul sediu și un rezervor de apă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top