Connect with us

ApaVital va investi într-un nou sediu administrativ în Podu Iloaiei: în câțiva ani va urma și Iașul

randare viitor sediu apavital in podu iloaiei
Randare a viitorului sediu ApaVital din Podu Iloaiei

Local

ApaVital va investi într-un nou sediu administrativ în Podu Iloaiei: în câțiva ani va urma și Iașul

ApaVital va construi un nou sediu administrativ în orașul Podu Iloaiei, conform unei licitații de lucrări lansate de operator, valoarea estimată a contractului fiind de circa un milion de euro, inclusiv TVA. Imobilul va avea un regim mic de înălțime: subsol, parter și un etaj.

Din informațiile APIX.ro, planuri pentru construirea unui nou sediu sunt și în municipiul Iași, dar, în acest caz, proiectul este în fază de incipientă, urmând a fi aprobat de către Consiliul Local. Deocamdată, proiectul este la faza de emitere a avizului de oportunitate. Cel mai devreme, într-un termen optimist, autorizația ar putea fi eliberată anul viitor.

Revenind la viitorul sediu din Podu Iloaiei, în proiectul tehnic se arată că ApaVital are la dispoziție un teren cu o suprafață de aproape 1.000 mp. Actualele construcții vor fi demolate și va fi ridicat un imobil cu un singur etaj, cu o arie desfășurată de circa 600 mp.

Lucrările de construire au o valoare estimată de 4,3 milioane lei, fără TVA, iar fondurile sunt din bugetul propriu al ApaVital. Operatorul de apă și canalizare așteaptă oferte de la constructori până pe 30 mai.

ApaVital își mută activitatea din Copou în Păcurari?

Un proiect recent intrat în procesul de avizare la nivelul Primăriei Iași arată intenția ApaVital de a construi un nou sediu și pe raza municipiului Iași, în Păcurari. „Construire sediu operațional, centru de relații cu publicul ApaVital și demolări clădiri existente”, este proiectul pentru care ApaVital solicită autorizarea, fiind vorba despre terenul din Păcurari, de pe str. Cazărmilor. O primă discuție pe acest proiect a avut loc la mijlocul lunii februarie 2024 la Primărie.

schita amplasament apavital pacurari iasi
Terenul se află lângă Piața Păcurari

Din informațiile APIX.ro, planurile ApaVital de construire sunt într-un orizont de 5 ani, perioadă care coincide și cu prezumtiva construire a Operei în Copou, pe un teren învecinat cu actualul sediu al operatorului și pe care ApaVital îl administra până recent. Relocarea operatorului ar crește substanțial suprafața dedicată edificiului cultural, în cazul în care se va lua o astfel de decizie.

Rămâne de văzut în ce măsură ApaVital își va muta întreaga activitate în Păcurari, sau dacă operatorul va reloca doar unele departamente și servicii ale companiei care, în prezent, sunt în diverse zone ale orașului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top