Connect with us

UMF va construi o nouă clădire în spatele sediului din Piața Națiunii: investiție de 10 milioane euro

cantina umf

Local

UMF va construi o nouă clădire în spatele sediului din Piața Națiunii: investiție de 10 milioane euro

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași are în derulare o licitație care presupune construirea unui nou imobil, în spatele sediului din Piața Națiunii, care va găzdui „o cantină și spații de recreere în bibliotecăă virtuală”. Valoarea contractului se ridică la aproape 50 milioane lei, iar firmele interesate pot depune oferte pe 13 mai.

UMF are în proprietate în zona Pieței Națiunii un teren cu o suprafață de circa 16.400 mp. Pentru noul imobil este rezervată o suprafață de aproape 1.000 mp. Pe acest teren se află acum mai multe construcții (anexe) care vor fi demolate.

amplasament cantina umf
Zona de construire este evidențiată cu alb

Imobilul va avea 2 etaje: la parter va fi o sală de mase cu 132 de locuri, la etajul 1 vor fi 168 de locuri, iar, la etajul 2, vor fi spații de recreere și lectură în bibliotecă virtuală (142 de locuri), alături de spații tehnice. Funcțiunile propuse pe amplasament vor avea circuit închis și vor fi utilizate numai de studenții și de cadrele didactice de la UMF.

cantina umf
Randare a clădirii

„Clădirea va fi orientată cu latura lungă pe direcția NV-SE și va prelua direcțiile și conturul terenului pe care va fi amplasată, având, la rândul ei, o formă trapezoidală, cu laturile lungi paralele cu strada Dr. Iacob Cihac, către N-E și cu clădirea Universității către S-V”, se arată în proiectul tehnic. Noua construcție va fi la doar 16 metri de corpul principal al UMF.

„Se precizează că obiectivul propus pe amplasament va asigura servirea mesei la o distanță minimă față de UMF Iași, micșorând astfel distanțele de parcurs și timpul pierdut de cele mai multe ori în trafic”, se mai susține în memoriul de prezentare a proiectului.

schita cantina umf
Schița amplasamentului

În jurul noii clădiri vor fi amenajate mai multe spații verzi, iar inițiatorii proiectului spun că suprafața „verde” actuală va crește de 9 ori. „Proiectul de arhitectură introduce spații verzi cu o creștere de circa 9 ori față de situația existentă, spații ce sunt valorificate din punct vedere ecologic și estetic”, se mai precizează în proiect.

schita amplasament cantina umf spatii verzi
Dispunerea spațiilor verzi

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top