Connect with us

UAIC a obținut primul aviz favorabil pentru căminele cu 10 etaje din zona fostei fabrici Nicolina

Zona în care vor fi construite căminele

Local

UAIC a obținut primul aviz favorabil pentru căminele cu 10 etaje din zona fostei fabrici Nicolina

Universitatea „Al. I. Cuza” a primit undă verde de la Comisia de oportunitate de la nivelul Primăriei la proiectul privind construirea a două cămine în zona fostei fabrici Nicolina, care ar urma să aibă un regim de înălțime cu 8 sau 10 etaje, potrivit oficialilor UAIC.

Construire imobil cu funcțiuni de cazare”, este obiectul proiectului urbanistic. În prezent, pe teren se află un cămin (G4) cu două scări de bloc (200 camere), dar această clădire va fi demolată pentru a putea fi construite două imobile noi, moderne.

Deși figurează pe bld. Nicolae Iorga, amplasamentul UAIC este mai apropiat de str. Mitropolit Varlaam

Într-o declarație de presă din vara acestui an, rectorul UAIC Tudorel Toader a precizat că Primăria a oferit un drept de superficie pentru terenul din jurul construcției actuale – acest lucru va permite Universității să obțină indicatori urbanistici pentru un regim înalt. De altfel, întreaga zonă se va dezvolta la un regim înalt – peste drum sunt aproape de finalizare blocurile Unirea și, în curând, va începe prima etapă în construirea ansamblului rezidențial de pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina.

Cu avizul de oportunitate la dosar, proiectul UAIC intră în procesul firesc de autorizare la nivelul Primăriei, estimările APIX.ro fiind că Universitatea poate obține autorizația de construire cel mai devreme în vara anului viitor.

După ce va construi cele două cămine, alături de celelalte unități de cazare pentru studenți aflate acum în construcție, UAIC va putea oferi anual peste 7.000 de locuri de cazare.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top