Connect with us

UAIC primește gratis un han și un hectar în Bucovina, cu o valoare de 2,2 milioane lei

Proiecte publice

UAIC primește gratis un han și un hectar în Bucovina, cu o valoare de 2,2 milioane lei

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a preluat administrarea unei proprietăți a statului din Bucovina de la Academia Română, conform unei decizii a guvernului. Valoarea actualizată a proprietății ajunge la peste 2 milioane lei, fiind vorba despre un fost han („Brădeț”) și un teren în suprafață de un hectar în localitatea Gălănești, din Bucovina.

Potrivit actelor consultate de APIX.ro, terenul în suprafață de 9.676 mp este evaluat la 342.450 lei, iar fostul han, care cuprinde opt construcții, are o valoare de 1,8 milioane lei. Corpul principal este un imobil cu niveluri (parter și un etaj) cu o amprentă la sol de 622 mp și o suprafață desfășurată de 1.034 mp. Celelalte construcții sunt anexe: cinci beciuri și o centrală termică.

Acesta este hanul, conform verificărilor APIX.ro. Proprietatea se află la circa 2 km de drumul principal din satul Gălănești, într-o zonă semi-împădurită

Anterior, proprietatea a fost în administrarea filialei Iași a Academiei Române începând cu anul 1996. Academia a utilizat-o ca un centru conferințe și de creație.

„Deoarece pentru a putea fi utilizat în mod adecvat se impuneau a fi efectuate investiţii considerabile, imobilul necesitând lucrări ample de renovare, din lipsa resurselor financiare, acesta nu a putut fi modernizat și nu mai poate servi scopului pentru care a fost dat în administrare Filialei Iași a Academiei Române”, se arată în decizia guvernului.

UAIC a solicitat fostul han încă din luna august 2021 „transferul fiind considerat o oportunitate de extindere a bazei materiale în vederea creșterii calității activităților didactice și de cercetare a universității”. Viitoarea destinație a proprietății: „se vor desfășura activități didactice, de cercetare, de creație, cultural
artistice, precum şi pentru cazarea participanților
”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top