Connect with us

FOTO Cum arată Casa Universitarilor: UAIC a anunțat finalizarea lucrărilor

Repere istorice

FOTO Cum arată Casa Universitarilor: UAIC a anunțat finalizarea lucrărilor

Universitatea „Al.I.Cuza” a recepționat lucrările de reabilitare, refuncționalizare și modernizare a Casei Universitarilor, imobil care este și monument istoric, lucrările care s-au desfășurat pe parcursul a circa trei ani. Valoarea investiției a fost de peste 11 milioane lei, iar banii au fost asigurați din fondurile proprii ale UAIC.

Potrivit UAIC, lucrările au vizat restaurarea integrală atât a clădirii principale, cât și a anexelor, grădinii și pivniței. De asemenea, s-au recondiționat cei doi stâlpi de la intrarea din str. Toma Cozma, precum și împrejmuirea din fier forjat.

Galerie foto (sursa – UAIC)

Casa Universitarilor din Iaşi (Casa Canta) este o clădire de patrimoniu construită în jurul anului 1800 pentru Iordache Cantacuzino. Clădirea a fost refăcută de fiul acestuia, logofătul Nicolae Canta, iar din anul 1947 intră în administrarea Universității, având destinaţia de cantină – restaurant pentru profesorii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Imobilul are un etaj şi 7 încăperi, anexe de aproximativ 600 mp, o pivniță de aproximativ 200 mp şi aproape 5.000 mp de grădină.

Casa Universitarilor a reintrat în posesia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la data de 16 aprilie 2015, iar în aprilie 2016 UAIC a început demersurile pentru  valorificarea imobilului, prin obținerea Certificatul de Urbanism nr. 988 pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare, refuncționalizare și modernizare”. Ulterior, în septembrie 2017, s-a semnat contractul de servicii proiectare și asistență tehnică, onorat din venituri proprii ale universității. În septembrie 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut Autorizația de Construire nr. 990. Contractul de executare a lucrărilor a fost semnat la data de 1 noiembrie 2019, iar pe 21 noiembrie 2019 au demarat lucrările.

Investiția în lucrările de reabilitare, refuncționalizare și modernizare a Casei Universitarilor a fost de 11.431.181,47 lei cu TVA, fonduri provenite din venituri proprii ale UAIC.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top