Connect with us

UAIC vrea să cumpere sediul Universității Apollonia

Local

UAIC vrea să cumpere sediul Universității Apollonia

Universitatea „Al.I.Cuza” este interesată să achiziționeze Casa Beldiman – Penescu, actual sediu al Universității Apollonia, clădire monument istoric care se află în Păcurari, în apropiere de Biblioteca Centrală Universitară.

Așa cum APIX.ro a anunțat recent, Apollonia a scos la vânzare imobilul la finalul anului trecut, la un preț de 3,8 milioane euro. În schimb, UAIC vrea o evaluare independentă a valorii clădirii. Din acest motiv, va contracta servicii de evaluare financiară, potrivit unui anunț publicat pe site-ul celei mai vechi universități din țară.

Conform sursei citate, raportul de evaluare va fi întocmit în concordanță cu standardele profesionale de evaluare a bunurilor ANEVAR și a ghidurilor de evaluare în domeniu, aprobate în 2022.

Clădirea are o suprafață construită de 1.760 mp, iar cea utilă este de 1.524 mp. Pe terenul aferent imobilului sunt amenajate 15 locuri de parcare. Monumentul istoric are 4 niveluri, iar ultimele reparații capitale datează de la începutul anilor 2000.

„Casa Beldiman-Penescu este o clădire monument istoric care a fost construită la începutul secolului al XIX-lea, a suferit dese reparații și modificări de-a lungul timpului. A rămas în istorie fiind reședința puternicii familii boierești Beldiman, dar a marcat și istoria presei românești, prin apariția primelor numere din ziarul Adevărul. În anul 1899, casa din Păcurari era în proprietatea familiei Micu, iar pe la 1925 a avocatului Leatris, care a dărâmat vechiul zid înconjurător. A locuit-o mai apoi și primarul Constantin B. Pennescu”, este descrierea imobilului de pe Wikipedia.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top