Connect with us

Noua HARTĂ a Zonei Metropolitane Iași, după aderarea a încă patru comune

Local

Noua HARTĂ a Zonei Metropolitane Iași, după aderarea a încă patru comune

Zona Metropolitană Iași (ZMI) numără în prezent 28 de membri, după ce, la finalul anului trecut, încă patru comune (Grajduri, Românești, Țigănași și Voinești) au aderat la această organizație, care încă se zbate într-un anonimat relativ.

În alte regiuni din țară, asociațiile de zone metropolitane au o vizibilitate mult mai mare și o implicare pe măsură. La Iași, dacă ne uităm pe pagina de Facebook a ZMI, toate postările din acest an sunt cu urări de „La mulți ani!”: fie de anul nou, fie cu ocazia aniversării unui primar de comună care aparține ZMI. Ultima postare este aproape o odă dedicată lui Grigore Raj Nepotu, liberalul care conduce asociația. Spre diferență, pagina dedicată Zonei Metropolitane Cluj are o cu totul altă abordare.

APIX.ro a căutat în zadar o hartă actualizată a Zonei Metropolitane pe canalele de informare a acestei asociații. Astfel, am realizat noi una, pe atât cât ne pricepem, pentru a semnala faptul că, totuși, în ultimii doi ani, ZMI a atras noi membri, iar internetul este plin de vechile hărți, în timp ce harta de pe pagina ZMI încă nu a fost modificată.

În prezent, ZMI are 28 de membri: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Costuleni, Dobrovăț, Golăiești, Grajduri, Holboca, Lețcani, Miroslava, Mogoșești, Movileni, Popricani, Prisăcani, Rediu, Românești, Scânteia, Schitu Duca, Tomești, Țigănași, Țuțora, Ungheni, Valea Lupului, Victoria, Voinești (toate comune), Municipiul Iași și Consiliul Județean Iași.

De semnalat că, în continuare, ZMI dă dovadă de lipsă de transparență: pe site nu există rapoarte financiare sau rapoarte de activitate.

În schimb, pagina de Facebook cuprinde multe urări la adresa membrilor lor, iar ultima e dedicată chiar directorului:

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top