Connect with us

PNRR: Opt spitale ieşene nu primesc finanţarea cerută

Local

PNRR: Opt spitale ieşene nu primesc finanţarea cerută

După ratarea obţinerii finanţării prin PNRR pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, alte opt spitale din judeţ obţin punctaje prea mici şi nu sunt acceptate în programul de investiţii pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriilor. Patru spitale sunt ale CJ, unul al Primăriei Iaşi, pe lista de rezervă aflându-se de asemenea Spitalul CFR şi cele din Hârlău şi Tg. Frumos, scrie „Ziarul de Iași”.

O nouă selecţie de proiecte în domeniul sănătăţii (Componenta 12) din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a lăsat pe dinafară toate solicitările de finanţare venite din partea Primăriei Iaşi şi a Consiliului Judeţean pentru instituţiile medicale din subordine.

Totuşi, la câteva zile după publicarea rezultatului, o suplimentare de fonduri a făcut ca unul dintre cele două proiecte de investiţii ale Municipalităţii ieşene să intre pe lista celor admise.

Reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare, echiparea şi dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic „Dr. Constantin I. Parhon” este proiectul care a îndeplinit normele etapei I de verificare, iar în urma etapei a II-a, de ierarhizare, a fost declarat aprobat pentru finanţare din PNRR, a transmis Ministerul Sănătăţii administraţiei ieşene.

Primăria a cerut pentru această investiţie 13,2 milioane de lei, diferenţa până la 17 milioane, valoarea totală fără TVA, urmând să fie acoperită din fonduri proprii.

Citește mai multe în ZDI

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top