Connect with us

Pașcaniul estimează că va cheltui 142 mil. lei în 2023: câți bani merg la investiții?

Local

Pașcaniul estimează că va cheltui 142 mil. lei în 2023: câți bani merg la investiții?

Cel de-al doilea municipiu din județ, Pașcani, estimează cheltuieli de 142 milioane lei în cursul acestui an, jumătate din acest bani fiind destinați investițiilor. Spre comparație, comuna Miroslava va cheltui aproape 100 milioane lei.

Veniturile Pașcaniului din cotele aferente impozitului de venit sunt similare cu cele pe care le va încasa Miroslava în acest an, respectiv 32 milioane față de peste 26 milioane lei. Acest tip de fonduri este una dintre cele mai importante surse de venit pentru orice buget local și, de cele mai multe ori, arată nivelul de dezvoltare a mediului economic.

Primăria Pașcani estimează venituri de 126 milioane lei, dar la această sumă se adaugă și excedentul din anii trecuți, în valoare de 16 milioane lei.

În ceea ce privește cheltuielile, circa 21 milioane lei reprezintă cheltuielile de personal, iar alte 30 milioane lei sunt alocate pentru bunuri și servicii. Proiectele finanțate cu fonduri UE (inclusiv PNRR) au o valoare estimată de 62 milioane lei, sumă ce reprezintă peste 80% din bugetul de investiții (restul banilor sunt asigurați din venituri proprii).

Detalii despre bugetul Pașcaniului pot fi consultate la următoarele link-uri:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top