Connect with us

Parcul industrial de la Pașcani: terenul de 60 ha a intrat în patrimoniul județean, urmează licitațiile

Terenul se află în suburbia Sodomeni

Proiecte publice

Parcul industrial de la Pașcani: terenul de 60 ha a intrat în patrimoniul județean, urmează licitațiile

Consiliul Județean (CJ) Iași are termen 4 ani să înceapă lucrările la Parcul Industrial Pașcani: aceasta este o condiție pusă de Primăria celui de-al doilea municipiu al județului pentru punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, a unui teren de aproape 60 ha necesar investiției.

Plenul CJ a aprobat ieri trecerea terenului de 579.500 mp, din suburbia Sodomeni, în domeniul privat al județului. Din acest moment, administrația județeană are liber să lanseze licitațiile premegătoare celei de execuție a lucrărilor. Valoarea terenului preluat de CJ trece pragul de jumătate de milion de lei.

Amplasamentul parcului industrial

„Consiliul Județean are obligația de a începe construcția parcului industrial în termen de 4 ani. În cazul nerespectării acestei obligații, terenul va reveni în proprietatea publică a municipiului Pașcani”, se arată în decizia consilierilor locali pășcăneni care a fost adoptată la finalul lunii august 2022.

De doi ani, CJ a inițiat un amplu program pentru realizarea de parcuri industriale, localitățile avute în vedere fiind Lețcani, Holboca, Răducăneni, Pașcani, Deleni, Podu Iloaiei și Dumești. Cel mai avansat proiect este la Lețcani, unde lucrările sunt executate în prezent de constructorul Iasicon. Terenul este amplasat înainte de intrarea în Lețcani, dinspre Iași, și are deschidere la drumul european și la viitoarea autostradă.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top