Connect with us

Iasicon începe lucrările la parcul industrial de la Lețcani

Acesta este terenul unde va fi construit parcul

Proiecte publice

Iasicon începe lucrările la parcul industrial de la Lețcani

Consiliul Județean (CJ) a predat amplasamentul de la Lețcani către firma Iasicon pentru începerea lucrărilor de amenajare a parcului industrial. Șeful CJ a emis ordinul de începere a lucrărilor după ce societatea a constituit garanția de bună execuție. Lucrările, cu o durată de execuție de 24 luni, au o valoare de peste 15 milioane lei.

„Ne propunem ca prin Iași Industrial Park să atragem investiții de aproximativ 100 de milioane de euro și astfel să creștem și PIB-ul județului nostru și să dezvoltăm cât mai mult mediul de afaceri ieșean”, a spus șeful CJ Iași Costel Alexe.

Parcul industrial va fi amenajat pe 18,6 hectare, pe un teren liber de construcții, cu deschidere la drumul european, la intrarea în Lețcani, dinspre Iași. Lucrările constau în construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă (927 metri liniari) și a împrejmuirii (metalică, cu soclu de beton), amenajarea terenului, racordarea la rețelele de utilități existente în zonă și eliberarea amplasamentului (mutarea unei rețele electrice aeriene).

Amplasamentul parcului industrial

După finalizarea lucrărilor, CJ va concesiona suprafețe către agenţi economici, iar investiţiile din cadrul parcului vor fi realizate de către companiile interesate, acestea urmând să beneficieze de facilitățile prevăzute de legislația în vigoare, un exemplu în acest sens fiind scutirea de la plata impozitului pe clădiri.

În prezent, în județul Iași funcționează două parcuri industriale (71 hectare), ambele fiind gestionate de către Primăria Miroslava. Peste 60 de rezidenți sunt în cadrul celor două parcuri, iar unii dintre aceștia au început deja să cumpere suprafețele de teren concesionate de la autoritatea locală.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top