Connect with us

FOTO O nouă colecție de randări la Primărie: plaja Nicolina devine „Nicolina Wellness – Beach&Spa”

Proiecte publice

FOTO O nouă colecție de randări la Primărie: plaja Nicolina devine „Nicolina Wellness – Beach&Spa”

Proiectul de modernizare a plajei Nicolina revine în atenție după 15 ani: consilierii locali vor aproba un studiu de fezabilitate care estimează o investiție de peste 24 milioane lei (inclusiv TVA) pentru reamenajarea zonei de tratament și agrement. Aprobarea studiului nu înseamnă și asigurarea fondurilor pentru execuția lucrărilor – Primăria ar uma să identifice ulterior o sursă de finanțare.

„În prezent, construcțiile existente pe amplasamentul plajei Nicolina nu oferă condiții pentru utilizatori conform normativelor și standardelor în vigoare, acestea fiind degradate și insuficient dimensionate”, se precizează în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința ordinară de miercuri, 28 septembrie.

Principalele probleme existente vizează  lipsa unor sisteme de pontaj electronic la accesul în complex, lipsa vestiarelor, număr limitat de grupuri sanitare, lipsa locurilor de parcare, dotări insalubre și ineficiente termic, lipsa echipamentelor care utilizează surse de energie regenerabilă și, nu în ultimul rând, lipsa unor facilități de tratament care pot funcționa și în sezonul rece sau pe timp de vreme nefavorabilă.

În urma implementării acestui proiect va rezulta un spațiu propice desfășurării activităților balneare și de tip Wellness, cu impact pozitiv asupra dezvoltării turismului, dar și asupra calității vieții cetățenilor”, spun reprezentanții Primăriei.

Potrivit studiului de fezabilitate, principalele lucrări constau în demolarea construcțiilor existente, reamenajarea suprafeței de nisip, realizarea de noi împrejmuiri care să asigure intimitatea utilizatorilor, amenajarea unor locuri de parcare (32), modernizarea instalațiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine de apă potabilă și apă sulfuroasă, construirea unei clădiri cu regim subsol, parter și un etaj care să aibă funcțiuni specifice unui centru de tratament și agrement și care să permită utilizarea complexului pe întreg parcursul anului.

La subsol – spațiile tehnice, cuva bazinului piscinei, tancul de compensare. La parter se vor amplasa zona de primire cu recepția, spațiile pentru așteptare, vestiarele, bazinul cu apă potabilă, zona SPA și spațiile administrative. La etaj se vor amplasa cabinetele pentru tratament, masaj, spații fitness, aerobic și biciclete”, sunt facilitățile propuse pentru noua construcție.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top