Connect with us

Document: Ce clădiri de patrimoniu trebuie reabilitate la Iași până în 2023

Proiecte publice

Document: Ce clădiri de patrimoniu trebuie reabilitate la Iași până în 2023

Primăria Iași a publicat planul de acțiune privind promovarea, conservarea și protejarea patrimoniului cultural. Documentul strategic prevede o perioada de implementare cuprinsă între anii 2018 și 2023 și a fost elaborat în cadrul unui program comun la nivel regional („Share”), program coordonat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Alte cinci planuri au fost elaborate pentru municipiile reședință de județ din celelalte județe ale zonei de nord-est a țării.

În ceea ce privește Iașul, portofoliul de proiecte cuprinde un număr de 47 de inițiative în valoare de aproape 200 milioane euro.

Planul cuprinde reabilitarea mai multor clădiri de patrimoniu: Muzeul Vasile Pogor, Casa Dosoftei, Baia Turcească (Centrul de Artă Contemporană), Palatul Braunstein, Mănăstirea Frumoasa, Muzeul de Istorie Naturală, Casa Ghica – Calimachi, Bojdeuca Ion Creangă, Muzeul Mihai Eminescu, Stăreția din cadrul Mănăstirii Golia și reabilitarea fostelor cinematografe (Victoria, Republica, Tineretului și Dacia).
De asemenea, planul de acțiune vizează și modernizarea unor zone de agrement: Parcul din fața Teatrului Național, Parcul Copou, amenajarea unui spațiu (abandonat) de 4.100 mp ca zonă verde în Centru, amenajarea albiei Bahluiului, modernizarea zonei C.A. Rosetti, amenajarea lacului CUG II, Plaja Nicolina, revitalizarea zonelor industriale

Apix.ro vă pune la dispoziție lista detaliată a proiectelor:

[pdf-embedder url=”https://apix.ro/wp-content/uploads/2018/06/portofoliu_proiecte.pdf”]

Obiectivele planului de acțiune:

Indicatorii de realizare a planului de acțiuni (pentru monitorizarea implementării):

Întregul plan de acțiunea poate fi descărcat AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top