Connect with us

Două proiecte importante aprobate în CL: locuințe sociale în Grădinari și modernizarea unui spital

Proiecte publice

Două proiecte importante aprobate în CL: locuințe sociale în Grădinari și modernizarea unui spital

Consilierii locali au aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, două planuri urbanistice zonale aferente a două proiecte publice importante: locuințe sociale în Grădinari și extinderea Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Primul proiect aparține Primăriei Iași, iar cel de-al doilea Consiliului Județean (CJ). Construirea a 288 de apartamente în Grădinari va fi finanțată de la bugetul local, în timp CJ beneficiază de fonduri europene pentru proiectul de la „Sf. Maria”.

Lucrările la primele patru tronsoane (36 de apartamente) din Grădinari vor demara (probabil) în această vară, în condițiile în care licitația de execuție a fost adjudecată încă de anul trecut. Procedura a fost adjudecată de asocierea de firme formată din Elitconstruct SRL (Vaslui), Artehnis SRL (Iaşi), Opal Construct SRL (Constanţa) şi Proelectro-TRM SRL (Vaslui). Termenul de execuție a fost estimat la 24 de luni. Cele patru tronsoane de bloc se află în partea spre Pod Metalurgie, la str. Grădinari. Cele 36 de apartamente din prima fază sunt destinate tinerilor din sănătate.

Amplasamentul investiției:

Potrivit studiului de fezabilitate realizat acum doi ani, valoarea estimată a lucrărilor pentru toate cele 16 tronsoane de bloc se ridică la peste 66 milioane lei. Dintre cele 288 de apartamente, jumătate vor fi cu o cameră, 112 cu două camere, iar 32 de locuinţe cu trei camere. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în prima etapă a programului vor fi amenajate 79 de locuri de parcare, numărul acestora urmând să ajungă la aproape 320, după construirea tuturor celor 16 tronsoane.

Planșa de reglementări urbanistice:

În ceea ce privește Spitalul „Sf. Maria”, CJ a semnat, anul trecut, un contract de finanțare europeană pentru asigurarea fondurilor de modernizare, respectiv circa 30 milioane euro. Suprafața terenului unde își desfășoară activitatea spitalului ajunge la aproape 30.000 mp. Pe aceasta sunt edificate 23 de construcții, iar cea mai înaltă ajunge la zece etaje (corpul central). Consultând schița și actuala situație din teren putem observa că vor apărea construcții noi la vest (în prelungirea corpului central) și la nord de spital.

Planșa de reglementări urbanistice:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top