Connect with us

Undă verde pentru un nou magazin Dedeman: lucrările vor începe în primăvara anului 2023

Imagine generică cu magazinul Dedeman din Iași

Investiții private

Undă verde pentru un nou magazin Dedeman: lucrările vor începe în primăvara anului 2023

Consilierii locali din Pașcani au aprobat în unanimitate proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de Dedeman pentru construirea primului magazin în oraș, și al treilea din județul Iași. Autorizația de construire va fi emisă, cel mai probabil, în toamna acestui an.

Înainte de construirea magazinului, Dedeman trebuie să demoleze aproape 30 de construcții care au o suprafață desfășurată de circa 28.000 mp. Lanțul de retail are la dispoziție o suprafață de peste 60.000 mp pentru amenajarea facilităților specifice unui astfel de magazin de materiale de construcții. Cel mai probabil, lucrările de construire vor începe în primăvara anului 2023, după ce vor fi dezafectate construcțiile existente.

Accesul la noul magazin va fi făcut din str. Grădiniței, pe latura estică a amplasamentului, stradă care se suprapune cu DN28

Așa cum APIX.ro a relatat în premieră, în documentațiile depuse la instituțiile avizatoare, în acte figurează doi beneficiari ai planului urbanistic: Dedeman și Integrata Pașcani, ultima companie fiind a Doinei Cepalis. Potrivit surselor APIX.ro, între cele două companii există o promisiune de vânzare-cumpărare în sensul achiziției de către Dedeman a unor parcele de teren de la Integrata.

Terenul pe care va fi construit centrul comercial are o suprafață de aproape 62.000 mp, fiind format din opt parcele: cinci aparțin Dedeman și trei de Integrata. Terenul are o formă poligonală cu deschidere în partea de est la str. Grădiniței (DN28A, cu două benzi carosabile pe sens). În partea de sud, terenul are deschidere la Aleea Calea Iașului, cu o bandă pe sens.

„Circulaţia carosabilă principală în zonă se desfăşoară pe direcţia Nord/ sud-est pe Str. Grădiniței, ce reprezintă una dintre cele mai tranzitate străzi, stradă de categoria a II a, 2 benzi de circulație pe sens, suprapunându-se peste drumul național DN28A. Strada Grădiniței face parte din trama majora a municipiului Pașcani, traficul suportat pe DN28 în prezent fiind de tip greu, datorat lipsei unei variante de ocolire. Amplasamentul studiat are acces direct pe latura estică, din Str. Grădiniței”, se arată în proiectul de PUZ.

Schița urbanistică (imagine „răsturnată” pentru o mai bună vizualizare – în partea de sus e str. Grădiniței, iar în dreapta este al. Calea Iașului)

Un alt acces către magazin va fi asigurat prin intermediul aleii Calea Iașului. „Pe terenul studiat se propune construirea unui imobil cu funcțiunea de magazin și depozitare de mare capacitate materiale de construcții și de funcțiuni conexe, respectiv amenajarea de platforme pentru depozitarea materialelor de construcții (copertine, sere), cabină portar, platforme pentru parcaje auto neacoperite, respectiv amplasarea de panouri publicitare și mijloace tehnico-edilitare, prin demolarea construcțiilor existente”, se precizează în documentația depusă de Dedeman spre avizare, consultată de APIX.ro.

Noul centru comercial va avea un regim de înălțime cu parter și 2 etaje. Pentru asigurarea unui acces mai facil la amplasament, în documentație se propune reconfigurarea sensului giratoriu existent la intersecția str. Grădiniței cu str. Calea Romanului – în acest sens, Dedeman va ceda o parte din teren în domeniul public.

Accesul spre viitorul Dedeman, din str. Grădiniței

Dedeman este lider național în retailul materialelor de construcții și al amenajările interioare. Lanțul românesc are aproape 60 de magazine în toată țara, două dintre acestea fiind în Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top