Connect with us

HARTĂ Traseul final pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret, parte din A7

traseu final al autostrazii pascani - suceava, parte din A7

Trafic

HARTĂ Traseul final pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret, parte din A7

Circa 120 de kilometri de autostradă și drum expres care să continue Autostrada Moldovei A7 mai departe spre Bucovina și spre granița cu Ucraina. Studiul de trafic și analiza multricriterială a proiectului au fost finalizate, iar traseul final a fost bătut în cuie. HotNews.ro a obținut traseul drumului de mare viteză de la Pașcani la Suceava și Siret și l-a transpus într-o hartă interactivă.

Față de variantele inițiale studiate în primăvară, varianta finală prezintă mai multe modificări, noduri rutiere diferite, drumuri de legătură, iar o bucată de circa 30 de kilometri va fi realizată la standard de drum expres și nu de autostradă, scriu jurnaliștii de la Hotnews.ro. Cea mai mare modificare o reprezintă faptul că de la nord de Suceava, de la intersecția viitoarei A7 cu DN2H – drumul spre Rădăuți, și până la Siret, drumul de mare viteză va fi la standard de drum expres.

Traseul drumului rapid Pașcani – Suceava – Siret

Pe cele două tronsoane, Pașcani – Suceava (circa 62 km) și Suceava – Siret (circa 57 km) este în curs de elaborare în prezent Studiul de Fezabilitate și realizarea proiectelor tehnice. Contractele în valoare însumată de peste 21 de milioane de lei au fost semnate cu asocierea Search Corporation – EGIS, cu termen de finalizare iunie 2022.

Traseul se desfășoară între limitele a 13 UAT-uri și are o lungime totală de 61.85 km.

Sunt prevazute 5 noduri rutiere ( Nod rutier Heci, Nod rutier Dolhasca, Nod rutier Roșcani, Nod rutier viitorul Drum Expres Suceava – Botoșani, Nod rutier Aeroport Suceava) și un drum de legătură de circa 6 kilometri care va asigura legătura A7 cu DN29 și cu Aeroportul Internațional Suceava.

Traseul din județul Iași al autostrăzii

Față de varianta inițială luată în calcul (care pe hartă apare ca o linie punctată), varianta finală a traseului A7 Pașcani – Suceava a fost modificată în zona Salcea – Suceava astfel încât traseul care va ocoli municipiul Suceava să cunoască o curba mai lină.

Astfel, față de varianta inițială traseul final va ocoli Văratec, Salcea și Plopeni pe la nord și va avea un nod rutier mai complex cu un nou drum de legătură de circa 6 kilometri între DN29 și aeroportul Salcea.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Trafic

To Top