Connect with us

SCHIȚE Banda dedicată CUG – Podu Roș: cum vrea PMI să rezolve conflictele de trafic?

Trafic

SCHIȚE Banda dedicată CUG – Podu Roș: cum vrea PMI să rezolve conflictele de trafic?

Primăria a publicat măsurile care vor fi adoptate astfel încât banda dedicată Rond Vechi CUG – Podu Roș să poată fi implementată cu un impact cât mai mic asupra traficului din zonă. Deciziile au fost adoptate de către Comisia de circulație.

Lista completă a măsurilor aprobate este următoarea:

  • Interzicere viraj stânga dinspre intrarea în oraș spre Podu Roș pe șoseaua Nicolina și aplicare marcaje rutiere tip linii diagonale galbene încrucișate cuprinse într-un contur. Atât la intersecția șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai – strada Hlincea, sensul de mers către Podu Roș, cât și la la intersecția șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai – strada Hlincea (BRD), sensul de mers către Podu Roș, va fi montat un indicator INTERZIS A VIRA LA STÂNGA. Pentru fluidizarea traficului și pentru a favoriza circulația vehiculelor aflate pe banda de transport în comun implementată, pe șoseaua Nicolina între capăt CUG și Podu Roș vor fi armonizați timpii de semaforizare. De asemenea, pe traseul benzii unice de transport în comun, îndeosebi pe pasajul Nicolina (în zona intersecției cu bretelele de acces care fac legătura cu străzile Libertății și Bradului), vor fi aplicate marcaje de tip linii diagonale galbene încrucișate cuprinse într-un contur, pentru prevenirea blocării intersecțiilor și pentru facilitarea schimbării benzilor de circulație a mijloacelor de transport în comun.
  • Avizare bandă unică pe segmentul de drum cuprins între intersecția șoseaua Nicolina – strada Sălciilor – strada Frumoasa până la intersecția bulevardul Poitiers – șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai. Avizul se referă numai la segmentul cuprins între intersecția șoseaua Nicolina – strada Sălciilor – strada Frumoasa până la intersecția bulevardul Poitiers – șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai. Culoarul unic nou înființat va fi destinat numai mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie). La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele bandă rezervată circulaţiei autovehiculelor de transport public de persoane și drum obligatoriu pentru categoria de vehicule. totodată, vor fi înlocuite indicatorul ocolire cu indicatorul ocolire la peroanele de îmbarcare a călătorilor, respectiv indicatorul baliză bidirecțională cu indicatorul baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta la peroanele de îmbarcare a călătorilor. Pe banda nr. I de circulație a ambelor sensuri de mers de pe întreg tronsonul de drum cuprins între intersecția șoseaua Nicolina – strada Sălciilor – strada Frumoasa până la intersecția bulevardul Poitiers – șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai vor fi montate indicatoare rutiere OPRIREA INTERZISĂ. Banda nr. I de circulație, pe ambele sensuri de mers a sectorului de drum sus menționat, va fi eliberată de autovehiculele staționate. La intrarea pe culoarul unic va fi aplicat obligatoriu marcaj rutier corespunzător, adică inscripțiile BUS (pentru autobuze) și TRAM (pentru tramvaie). Marcajul rutier transversal de interzicere adaptat cerințelor va fi aplicat atât la intrarea pe culoar, cât și pe traseul tronsonului în baterii succesive. Traseul unic va fi obligatoriu separat fizic de banda de circulație nr. II a ambelor sensuri de mers prin montarea unor elemente auxiliare de semnalizare rutieră. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre banda de circulație nr. II a ambelor sensuri de mers, se va aplica marcaj rutier de tip E (LINIE CONTINUĂ SIMPLĂ). Pentru a acorda prioritate pietonilor și pentru o mai bună vizibilitate a conducătorilor auto asupra pietonilor, pe strada Miroslava marcajul pietonal va fi retras și va fi decalat semaforul pietonal, astfel încât autovehiculele care efectuează viraj dreapta de pe șoseaua Nicolina, să nu fie nevoite să staționeze pe banda nr. I de circulație a șoselei Nicolina.
  • Montare semafor electric la intersecția străzii Vișan cu strada Fermei. Pe strada Vișan la intersecția cu strada Fermei va fi montat un semafor electric rutier tricolor, pe marginea ambelor sensuri de deplasare. Semaforul electric tricolor ce va fi montat pe strada Vișan, sensul de mers către satul Vișan, va fi prevăzut și cu lampă verde intermitent dreapta, către strada Fermei. Corpul de semafor tricolor prevăzut cu lampă suplimentară verde intermitent dreapta către satul Vișan va fi montat la ieșirea de pe strada Fermei în strada Vișan. Semafoarele care vor fi montate vor fi corelate cu semafoarele de pe drumul principal (șoseaua Bucium). Structura fazelor de semaforizare și diagrama vor fi adaptate la frecvența circulației pe cele două artere rutiere. La trecerea de pietoni ce va fi amenajată pe strada Fermei va fi montat un semafor electric bicolor pentru pietoni. Totodată, pe străzile Vișan și Fermei va fi trasat marcaj rutier transversal de oprire.
  • Aplicare marcaje rutiere la trecerea pentru pietoni de pe strada Moara de Vânt, nr. 163B (în dreptul agenției Imperia Imobiliare).

Articole din categoria Trafic

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top