Connect with us

UAIC preia sediul unei primării pentru a amenaja un centru de formare în turism

Local

UAIC preia sediul unei primării pentru a amenaja un centru de formare în turism

Guvernul va da undă verde preluării de către Universitatea „Al.I.Cuza” a sediului Primăriei și Consiliului Local Dorna Candrenilor, din județul Suceava. Preluarea imobilului a început în anul 2018, iar consiliul local comunal a aprobat propunerea în iulie 2019. În prezent, Secretariatul General al Guvernului a întocmit proiectul de hotărâre, iar actul normativ urmează să fie aprobat într-o ședință următoare a executivului.

„Universitatea își propune preluarea imobilului în vederea extinderii bazei materiale prin crearea unui centru de formare pentru studenții Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității și pentru realizarea activităților practice cuprinse în planurile de învățământ”, se arată într-o notă de fundamentare consultată de APIX.ro.

Imobilul are un teren aferent cu o suprafață de aproape 2.000 mp. „Bazinul Dornelor constituie una din zonele geografice naturale ale României prin prisma resurselor turistice pe care le oferă. Dezvoltarea turismului după 1990 a determinat câteva evoluții interesante în acest sector, înființându-se foarte multe unități de cazare care absorb forța de muncă din regiune”, se precizează în documentul citat.

  • Pregătirea profesională a acestei forțe de muncă nu este întotdeauna și cea adecvată pentru practicarea meseriilor din domeniul turismului. În acest context, Universitatea intenționează să înființeze un Centrul Regional de Formare Profesională în Turism (CREATUR), în zona Dorna Candrenilor, având ca motivație tocmai aceste aspecte legate de necesitatea profesionalizării forței de muncă într-un domeniu care oferă numeroase perspective populației locale, dar și întregului bazin al Dornelor. Nevoile sectoriale şi regionale de formare în turism, bazate atât pe necesitățile angajaților din acest sector privind calificarea şi perfecționarea profesională, cât și pe dinamica pozitivă a înființării de locuri de muncă în acest domeniu, justifică existența unui asemenea centru – fragment din nota de fundamentare

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top