Connect with us

UMF va investi 30 mil. lei pentru a transforma o vilă într-un centru de cercetări fundamentale

Local

UMF va investi 30 mil. lei pentru a transforma o vilă într-un centru de cercetări fundamentale

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași a lansat o licitație de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare și reamenjare a unui imobil – fostă locuință – pentru înființarea unui centru de cercetări fundamentale. Contractul are o valoare estimată de aproape 30 milioane lei, fără TVA.

UMF a achiziționat locuința în anul 2019, alături de un treren aferent de circa 1.500 mp, proprietatea fiind amplasată în centrul orașului, pe str. I. Cihac, în apropiere de clădirea universității. Vila are o amprentă la sol de peste 500 mp și o suprafață utilă de peste 600 mp. Pe teren se mai află alte trei construcții-anexă.

Proprietatea se află în vecinătatea UMF

Potrivit unui raport al rectorului UMF, noul centru va constitui o structură de cercetare de tip platformă integrată, asigurând infrastructura pentru o cercetare de excelență, cu caracter fundamental și aplicativ, interdisciplinar și transdisciplinar, în direcții fundamentale pentru sănătate: biologie moleculară, genetică, imunologie, patologie și farmacoterapie și dezvoltare farmaceutică. „Obiectivul major al Centrului de Cercetări Fundamentale constă în translarea cunoștințelor de medicină moleculară spre medicina de precizie”, a arătat prof. dr. Viorel Scripcariu.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top