Connect with us

PMI va cheltui peste 20 milioane de lei pentru modernizarea aleilor și trotuarelor: care sunt zonele prioritare?

Local

PMI va cheltui peste 20 milioane de lei pentru modernizarea aleilor și trotuarelor: care sunt zonele prioritare?

Primăria lansează un nou program de modernizare a aleilor şi trotuarelor de pe raza oraşului. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a doi ani, iar suprafaţa totală pe care se va interveni este de 100.000 mp

Municipalitatea a lansat recent o licitaţie pentru identificarea constructorului, iar valoarea contractului a fost estimată la peste 20 milioane lei, fără TVA. Conform proiectului tehnic de execuţie, lucrările vor avea loc în zone precum Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun, Cantemir, Nicolina, Frumoasa, Tătăraşi Sud, Dancu, Aviaţiei, Ţicău, Centru şi Copou. „În prezent, îmbrăcăminţile trotuarelor sunt învechite, degradate în mai multe puncte, în special ca urmare a intervenţiilor la reparaţiile necesare la reţelele tehnico-edilitare. Reabilitarea trotuarelor prin înlocuirea îmbrăcăminţilor din beton asfaltic cu pavele conduce nu numai la îmbunătăţirea aspectului urbanistic al oraşului dar şi facilitarea readucerii domeniului public la forma iniţială în cazul intervenţiilor la reţelele de utilităţi”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit Primăriei, suprafaţa trotuarelor pe care se va interveni prezintă deficienţe precum: gropi izolate de dimensiuni mici sau pe zone întinse, fisuri şi crăpături multiple pe direcţii diferite sau unidirecţionale, tasări locale, faianţări şi degradări provocat de fenomenul îngheţ-dezgheţ. „Se propune demolarea porţiunile distruse aproape în întregime ale trotuarelor existente, scoaterea bordurilor degradate şi prevederea unei structuri pentru aceste căi astfel încât să fie posibilă desfacerea lor ulterioară şi recuperarea materialelor”, se mai precizează în documentaţie tehnică.

În ultimii doi ani, Primăria a avut încheiat un contract în valoare de 18 milioane lei (fără TVA) cu firma Symmetrica tot pentru execuţia de lucrări de modernizare trotuare şi alei pietonale pe o suprafaţă de 108.000 mp. Astfel de lucrări de montare de pavele au demarat în anul 2014 în cadrul unor acorduri multianuale încheiate cu constructori. 

Sursa: Ziarul de Iași

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top