Connect with us

Studiu pentru ca Siretul și Prutul să devină căi navigabile, costul este de 10 mil. euro

Proiecte publice

Studiu pentru ca Siretul și Prutul să devină căi navigabile, costul este de 10 mil. euro

Ministerul Transporturilor vrea să analizeze în următorii ani posibilitatea ca râurile Siret și Prut să devină căi navigabile, în acest sens fiind propusă o alocare de 10 milioane euro pentru realizarea documentațiilor tehnice.

Proiectul se numără printre prioritățile stabilite de autoritatea centrală în ceea ce privește sectorul de căi navigabile din cadrul Planului Investițional (PI) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030.

Citește mai multe despre PI 2020 – 2030:

Studiu de prefezabilitate: dezvoltarea pentru navigație interioară a râurilor Prut și Siret”, este denumirea proiectului, costul pentru documentație fiind estimat la 10 milioane euro. Acest proiect este singurul care este la stadiul de documentație, în rest toate celelalte inițiative, cu valoare de un miliard de euro, sunt la stadiul de lucrări, cel mai mare proiect constând în finalizarea canalului Dunăre – București – Brațul Argeș (700 mil. euro).

În trecut, au mai existat inițiative pentru realizarea de studii tehnice pentru ca Prutul să devină canal navigabil, dar niciun demers nu a fost concretizat de autoritățile locale sau centrale.

Mai jos, puteți consulta lista proiectelor din sectorul căi navigabile incluse în PI 2020 – 2030:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top