Connect with us

ApaVital va amenaja un parc fotovoltaic în Dancu: producția anuală de energie va fi de 1.000 MWh

Local

ApaVital va amenaja un parc fotovoltaic în Dancu: producția anuală de energie va fi de 1.000 MWh

Operatorul de apă și canalizare ApaVital a lansat o licitație pentru amenajarea unui parc fotovoltaic, cu o putere instalată de 889 KW în incinta stației de epurare a apelor uzate din Dancu, valoarea contractului fiind de 5,1 milioane lei, fără TVA.

„Scopul realizării parcului fotovoltaic este producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile reprezentată de energia solară și utilizarea eficientă a unor suprafețe de teren din incinta stației de epurare, care nu pot fi utilizate tehnologic”, se arată în caietul de sarcini.

Cantitatea anuală de energie produsă de parcul fotovoltaic va fi de peste 1.000 MWh și va fi utilizată în procesul de producție al companiei, pentru consumul propriu, contribuind la reducerea ponderii energiei în costurile totale de operare ale societății.

Amplasarea modulelor fotovoltaice în incinta stației de epurare (sursa: ApaVital)

„Centrala Electrică Fotovoltaică (CEF) va fi constituită din grupuri de module fotovoltaice, montate pe o structură metalică de susținere, echipamentele de conversie a energiei de curent continuu în energie de curent alternativ (invertoarele), sistemul de monitorizare și control al CEF, tabloul electric general, instalația de împământare și gardurile de împrejmuire”, se mai precizează în documentația de licitației.

Potrivit ApaVital, cantitatea estimată de 1.072 MWh de energie verde produsă va duce la anularea de emisii de bioxid de carbon evaluate la 607 tone/an, respectiv circa 14.030 tone pe perioada celor 25 de ani de funcționare a capacității.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top