Connect with us

O firmă ieșeană va construi un complex sportiv la Holboca, o investiție de 18 mil. lei a CNI

complex sportiv holboca
Corpul administrativ al viitoarei baze sportive

Local

O firmă ieșeană va construi un complex sportiv la Holboca, o investiție de 18 mil. lei a CNI

Compania Națională de Investiții (CNI) a atribuit una dintre cele mai întârziate licitații desfășurate în relație cu județul Iași: construirea unui complex sportiv în Holboca – procedura a fost lansată în ianuarie, a atras nu mai puțin de 10 oferte în martie, iar contractul a fost semnat zilele trecute.

Dintre cele 10 oferte, autoritatea centrală a semnat contractul cu o asociere de firme condusă de Grup Construcții Est pentru o sumă de circa 18,2 milioane lei (fără TVA). Anul trecut, firma a avut un profit de peste 6 milioane lei la o cifră de afaceri de 53 milioane lei și un număr mediu de aproape 120 angajați.

Complexul sportiv va fi construit pe Calea Tomești

Contractul prevede atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor. Nu e clar de ce CNI a întârziat atât de mult atribuirea și semnarea contractului, având în vedere că, din informațiile publicate în sistemul de achiziții publice, nu rezultă că ar fi fost depuse contestații.

„Se propune realizarea unui Complex Sportiv multifuncțional cu teren de sport pentru fotbal și pistă de atletism, teren de sport pentru handbal și tenis, teren de sport pentru baschet și un pavilion administrativ în cadrul căruia, pe lângă funcțiunile anexe unui complex sportiv, va fi amenajată o sală de fitness. Terenul de fotbal va fi împrejmuit și dotat cu gradene pentru 288 de persoane iar pista de alergare va fi prevazută și cu instalație de iluminat. Terenurile secundare vor fi împrejmuite și vor fi dotate cu instalații de iluminat.”, se precizează în caietul de sarcini.

La licitație a participat inclusiv Conest, constructor care, chiar dacă nu a câștigat procedura, se consolează cu „abonamentul” la bugetul local, fiind compania preferată de Primăria Iași la contractarea de lucrări: de la parcuri și monumente până la căi de rulare, termoficare și străzi.

În schimb, după cum se vede, la alte licitații, organizate de alte entități, Conest nu are același succes. La licitația CNI au mai participat și alte firme cunoscute pentru relații contractuale cu Primăria Iași, cum ar fi, de exemplu, Katar Conneg sau Dev In All.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

To Top