Connect with us

Proiectul centurii de la Podu Iloaiei a debutat cu stângul: licitația a fost reluată

trafic podu iloaiei

Local

Proiectul centurii de la Podu Iloaiei a debutat cu stângul: licitația a fost reluată

Proiectul realizării unei variante ocolitoare în Podu Iloaiei a debutat cu stângul. Lansată în luna septembrie, licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate a fost anulată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit informațiilor disponibile în sistemul național de achiziții publice, anularea procedurii a fost decisă în contextul în care au fost depuse doar oferte „inadmisibile”. Astfel, la licitație a participat doar compania Like Consulting SRL, din județul Teleorman, dar CNAIR a refuzat oferta firmei. Prin urmare, zilele trecute, autoritatea centrală a relansat procedura, iar noul termen de ofertare este jumătatea lunii ianuarie.  

Valoarea estimată a contractului a rămas în jurul sumei de un milion de lei. Amintim că traseul propus de CNAIR vizează o variantă ocolitoare prin partea de sud a orașului Podu Iloaiei, în lungime de 4 km, proiect necesar pentru a descongestiona traficul în special în zilele de weekend când fluxul de mașini este foarte mare.

Așa cum APIX.ro a scris recent, valorile zilnice de trafic au ajuns până la 46.000 autovehicule/sens în cursul anului trecut, fluxul de mașini având o creștere substanțială în special în zilele de înainte și după weekend-uri.

„Traseul are o lungime de aproximativ 4.150 metri și va ocoli orașul Podu Iloaiei prin partea de sud. Cea mai mare parte a traseului va face paralelism cu calea ferată 606, iar pe acest sector se impune sporirea siguranței circulației prin amplasarea de ziduri de sprijin și parapet metalic”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Drumul ar urma să aibă 2 benzi (o singură bandă pe sens), cu o lățime a platformei de 12 m, în condițiile în care partea carosabilă va avea 7 m, iar acostamentele câte 2,50 m.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top