Connect with us

ApaVital modernizează stația de apă din Păcurari: multe facilități nu mai sunt funcționale

Proiecte publice

ApaVital modernizează stația de apă din Păcurari: multe facilități nu mai sunt funcționale

ApaVital a obținut recent o autorizația de construire pentru refacerea împrejmuirii și amenajarea căilor de acces de la stația de alimentare cu apă din Păcurari, obiectiv lăsat de izbeliște ani la rândul.

În Păcurari, operatorul de apă și canalizare are în proprietate un teren cu o suprafață de 30.614 mp la intersecția str. Cazărmilor cu șos. Munteni (stradă care asigură accesul spre Grădina Botanică).

„Proiectul propune refacerea totală a împrejmuirii – aproximativ 1.025,15 metri liniari, reabilitarea porților de acces principale și secundare existente, nefuncționale, reabilitarea circulațiilor auto și pietonale, execuția unor platforme asfaltate, execuția unui canivou pentru protejarea conductelor de apă de capacitare mare existente etc.”, se arată în autorizația 641/2023.

În prezent, ApaVital derulează numeroase investiții, cel mai mare proiect având o valoare de jumătate de miliard de euro și presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în peste 100 de localități. De asemenea, recent, ApaVital a devenit primul operator român din domeniu care asigură servicii peste hotare: a inaugurat conductă care alimentează localități din Republica Moldova, realizând o subtraversare a râului Prut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top