Connect with us

VIDEO Polițiștii se mută în curând în casă nouă: lucrările la sediul de peste drum de Silk, aproape de inaugurare

Proiecte publice

VIDEO Polițiștii se mută în curând în casă nouă: lucrările la sediul de peste drum de Silk, aproape de inaugurare

Lucrările la clădirea din Calea Chișinăului, fostul imobil Moldoplast care va găzdui Serviciul Rutier și două secții de poliție, s-au desfășurat într-un ritm susținut în ultimele trei luni: finisajele exterioare au fost realizate, iar acum se lucrează în interior.

Foarte probabil, polițiștii se vor putea muta în noua clădire până la finalul acestui an, având în vedere stadiul avansat al lucrărilor. Clădirea va găzdui Serviciul Rutier, Secția 4 (acum în Tătărași) și Secția 5 (acum în Bucium), conform informațiilor din documentația de atribuire a contractului de lucrări.

„În clădirea C1 se propune realizarea unor spații de birouri, săli sedintă, camere depozitare/arhivă, spații de relații cu publicul, spațiu pentru centrala termică(la parter), cameră tehnică curenți slabi(etaj I), grupuri sanitare, spații de circulație comună(holuri și casa scării). În clădirea C2 se propune realizarea unor spații de relații cu publicul. Terenul din incinta imobilului se propune a fi amenajat exclusiv pentru parcări auto, concomitent cu refacerea tuturor împrejmuirilor, mai puțin zonele din aliniamentul stradal”, se precizează în caietul de sarcini, consultat de APIX.ro.

Aceasta este partea din spate a clădirii, spre Leroy Merlin

Anterior, imobilul a aparținut Oficiului de Cadastru, instituția care a plătit nu mai puțin de 3 milioane euro, în 2008, pentru achiziția clădirii de la omul de afaceri Michael Nseir – presa a catalogat tranzacția, la acea vreme, drept unul dintre cele mai „tunuri” financiare girate de politicieni. După tranzacție, de clădire s-a ales praful: Oficiul de Cadastru nu a funcționat niciodată în imobilul respectiv.

În stânga este noul sediu al polițiștilor, iar în dreapta este una dintre clădirile din cadrul complexului Silk District

În 2022, clădirea a fost transferată de la Cadastru la Ministerul Afacerilor Interne și în administrarea IPJ Iași. În primăvara acestui an, IPJ a lansat o licitație pentru reparații curente: arhitectură, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termice și lucrări de reparare a instalațiilor de curenți slabi.

Anexa este unul dintre locurile unde se va lucra cu publicul

Contractul de lucrări a fost semnat în mai 2023 cu firma Tech Confort. Față de valoarea estimată de IPJ (2,4 milioane lei), contractul a fost semnat pentru suma de 1,9 milioane lei. Astfel, o clădire care a costat 3 milioane euro în 2008 a fost adusă în stare de funcționare cu mai puțin de 400.000 euro, în condițiile în care, acum 10-12 ani, Oficiul de Cadastru invoca costurile mari pentru a operaționaliza clădirea (!).

La momentul vizitei reporterilor APIX.ro în teren, mai mulți muncitori se aflau în interiorul clădirii lucrând la finisaje
Lângă clădire, spre CET, pe amplasamentul actualului punct de vânzare de plante, va fi construit un hotel cu 22 etaje
Acces în clădire dinspre Calea Chișinăului
Cum arată acum clădirea

Cum arăta clădirea la mijlocul lunii iunie 2023

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top