Connect with us

Ironia sorții: Secție de poliție în clădirea cumpărată de OCPI acum 14 ani și pe care instituția nu a folosit-o vreodată

Foto: RepoterIS.ro

Proiecte publice

Ironia sorții: Secție de poliție în clădirea cumpărată de OCPI acum 14 ani și pe care instituția nu a folosit-o vreodată

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) va prelua imobilul din Calea Chișinăului 23, clădire pe care Oficiul de Cadastru a cumpărat-o, în anul 2008, de la un om de afaceri (Michael Nseir) apropiat fostului lider al PNL Iași Relu Fenechiu.

Achiziția a stârnit, la vremea respectivă, numeroase controverse în condițiile în care instituția nu a folosit clădirea vreodată. Au fost deschise și dosare penale, dar despre rezultatele anchetelor desfășurate nu se mai știe nimic concret. În urmă cu 14 ani, Relu Fenechiu era unul dintre cei mai influenți lideri politici la nivel național, iar apropiați ai acestuia ocupau funcții-cheie în instituții ale statului.

Presa locală a scris că achiziția clădirii de către OCPI a fost unul dintre cele mai mari „tunuri” date la Iași. Tranzacția a fost făcută pe vremea când director la Cadastru era Mugur Cozmanciuc, el fiind unul dintre politicienii promovați intens de Fenechiu.

Acum, clădirea va trece la IPJ și va fi secție de poliție, conform unui proiect de hotărâre de guvern consultat de APIX.ro.

După preluare, imobilele vor avea destinaţia de secţie de poliţie urbană, serviciul rutier, spaţii de lucru pentru poliţişti şi spaţii de depozitare arhivă”, se arată în documentul citat.

Valoare de inventar a imobilului ajunge la 1,7 milioane lei. Ideea ca acest imobil să nu mai aparțină OCPI este mai veche, o primă inițiativă în acest sens datând de acum câțiva ani. Proiectul de hotărâre de guvern a fost republicat zilele acestea de Secretariatul General al Guvernului și va putea fi aprobat de către executiv într-o ședință din perioada imediat următoare.

Aceste imobile (pavilion administrativ și o cabină poartă, n.r.) au fost achiziţionate în anul 2008, în perioada în care volumul de activitate al OCPI Iaşi era mult mai scăzut, în prezent, spaţiul este insuficient pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii, conform standardelor specifice privind amenajarea spaţiilor de birouri şi arhivă.      Precizăm faptul că menținerea acestor imobile în administrarea ANCPI pentru OCPI Iaşi ar conduce la degradarea construcțiilor, iar cheltuielile necesare pentru întreținerea acestora nu ar mai fi justificate”, se precizează în proiectul de hotărâre de guvern.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top