Connect with us

Doi patroni de restaurante celebre vor construi blocuri în Păcurari, lângă intersecția cu pasajul Băncilă

Investiții private

Doi patroni de restaurante celebre vor construi blocuri în Păcurari, lângă intersecția cu pasajul Băncilă

Patronii a mai multor restaurante celebre din Iași s-au aliat și pe zona imobiliară și vor să construiască blocuri în Păcurari, la intersecția str. Păcurari cu pasajul Octav Băncilă, unde, potrivit verificărilor APIX.ro, au la dispoziție un teren cu o suprafață de 1.511 mp.

Inițiatorul proiectului este firma Madison Capital SRL, o societate înființată în anul 2020 și care îi are ca asociați, în cote egale, pe Alexandru Maximilian Crețu și Fadi Ramadan. Cei doi dețin, în parteneriat sau alături de alte persoane, restaurante sau cafenele precum La Corniche, Fenice, Madison, Czech In, Tribeca și altele.

Acesta este terenul care va face obiectului investiției. În prezent, în zonă funcționează una dintre cele mai vechi spălătorii din Păcurari, iar, pe parcela vecină, a fost inaugurat anul trecut un centru medical (Cardio Praxis). Pe partea cealaltă a pasajului urmeaază să fie inaugurată clinica MedEuropa

Deocamdată, proiectul este în fază incipientă: beneficiarul a obținut recent un certificat de urbanism (2445/2023). „Plan Urbanistic Zonal – Construire bloc de locuințe colective cu spații comerciale și parcare subterană”, este obiectul actului urbanistic.

Verificările APIX.ro au revelat că Madison Capital SRL a intrat în posesia terenului în octombrie 2021, iar în cartea funciară a terenului apare o obligație: „se notează obligația de a construi și a transmite către Trufin Oskar Thomas (un alt imobiliar cu afaceri în Iași, n.r.) o parte din bunurile viitoare ce se vor construie pe acest teren”.

În prezent, pe teren se află acum trei construcții cu o amprentă la sol de circa 250 mp, construcții provizorii care vor fi demolate odată ce societatea va demara proiectul imobiliar.

În ultimii ani, Fadi Ramadan s-a remarcat prin mai multe achiziții de terenuri în special în zona centrală. Primii doi ani ai firmei Madison Capital au însemnat o cifră de afaceri zero, obiectul de activitate preponderent fiind „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii”.

Vom reveni asupra acestui proiect în momentul în care va fi întocmit și dat publicității planul urbanistic

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top