Connect with us

O clădire de birouri va fi construită în centrul Iașului de una dintre cele mai vechi și cunoscute companii ieșene

Investiții private

O clădire de birouri va fi construită în centrul Iașului de una dintre cele mai vechi și cunoscute companii ieșene

Sedcom Libris a obținut un prim aviz favorabil pentru construirea unei clădiri de birouri pe str. Gându din centrul orașului, în apropiere de sediul Registrului Comerțului. Din estimările APIX.ro, Sedcom are la dispoziție un teren cu o suprafață de circa 1.000 mp.

Construire sediu birouri și prestări servicii”, este obiectul proiectului urbanistic depus de Sedcom, în parteneriat cu firma Tipografia Libris. Deocamdată, proiectul a primit undă verde de la Comisia de oportunitate de la nivelul Primăriei, iar, în urma acestui aviz, intră în procesul firesc de autorizare.

Amplasamentul Sedcom

Demersurile pentru construirea clădirii de birouri au început în anul 2018. În prezent, pe teren se află câteva construcții care urmează să fie demolate. Potrivit estimărilor APIX.ro, Sedcom are la dispoziție un teren cu o suprafață de circa 1.000 mp.

Sedcom Libris este una dintre cele mai vechi și cunoscute companii din Iași: firma a fost înființată în august 1991 și este deținută de Petru Radu. Specializată în comercializarea de cărți, Sedcom a avut, în ultimii peste 20 de ani, indicatori financiari pozitivi și, în fiecare an, a înregistrat profit. De exemplu, anul trecut, Sedcom a avut o cifră de afaceri de 13,5 milioane lei și un profit de circa 800.000 lei.

În ceea ce privește Tipografia Libris, compania a fost înființată în anul 2001, tot de Petru Radu. Specializată în activități de tipărire, firma a avut profit în fiecare an, încă de la înființare. Anul trecut, tipografia a avut o cifră de afaceri de 2,7 milioane lei și un profit de circa 600.000 lei.

Deocamdată, despre proiectul clădirii Sedcom din centrul orașului nu sunt cunoscute foarte multe informații întrucât Primăria Iași, spre diferență de alte orașe, nu publică planurile urbanistice zonale în această fază incipientă de avizare. Vom reveni asupra subiectului de îndată ce vom avea mai multe informații.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top