Connect with us

Parcul eolian al nemților de la VSB a ajuns în ultima fază de aprobare: lucrările ar putea începe anul viitor

Investiții private

Parcul eolian al nemților de la VSB a ajuns în ultima fază de aprobare: lucrările ar putea începe anul viitor

Consiliul Județean (CJ) a emis avizul unic în cazul parcului eolian de la Erbiceni, o investiție propusă de grupul german VSB, un proiect anunțat în premieră de APIX.ro în primăvara anului 2021. După mai bine de doi ani, timp în care au fost obținute avizele necesare, lucrările la parc ar putea începe anul viitor.

„Plan Urbanistic Zonal – construire parc eolian, drumuri de acces și rețele electrice interioare și terenuri situate în extravilanul comunei Erbiceni”, este obiectul proiectului propus de firma P.E. Aquilo, companie ieșeană înființată de grupul VSB încă din anul 2010.

Conform informațiilor APIX.ro, parcul de la Erbiceni va avea 8 turbine interconectate din clasa de producție de 6 MW. Turbinele vor fi montate pe un turn de maxim 166 metri înălțime, iar palele au un diametru de maxim 163 metri.

Grupul german are la dispoziție o suprafață totală de peste 170 hectare (actual teren arabil și pășune) unde vor fi ridicate turbinele și vor fi amenajate căi de acces și platforme tehnologice. Amplasamentul este accesibil dinspre sud prin intermediul unui drum de exploatare ce face legătură cu DJ281, prin satele Erbiceni și Spinoasa.

VSB derulează proiecte în țări precum Franța, Cehia, Polonia, România si Italia. Potrivit site-ului companiei, grupul are, în prezent, 655 de turbine eoliene și gestionează 58 de parcuri solare.

Cu avizul unic primit de la CJ, grupul german mai are nevoie de hotărârea consiliul local Erbiceni, ceea ce va fi o formalitate și, ulterior, cel târziu în primăvara anului 2024, poate obține autorizația de construire.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top