Connect with us

Un nou proiect eolian a ajuns în faza de autorizare: nemții investesc la Butea

Investiții private

Un nou proiect eolian a ajuns în faza de autorizare: nemții investesc la Butea

Un nou proiect eolian a ajuns la faza de obținere a autorizației de construire: grupul german WPD va amenaja un parc eolian în extravilanul comunei Butea, demersurile fiind începute încă din anul 2021.

Investiția este derulată prin intermediul WPD Romania Wind Farm 07 SRL, societate înregistrată în comuna Miroslava. Grupul WPD deține mai multe astfel de companii: de exemplu, WPD Romania Wind Farm 06 SRL derulează un proiect de parc eolian în Brăila, iar WPD Romania Wind Farm 08 SRL în Vaslui.

Interesant este că majoritatea companiilor care au astfel de investiții în țară sunt înregistrate toate în județul Iași și nu neapărat în zonele unde vor fi derulate proiectele.

Construire parc eolian – Turbine eoliene, platforme de operare drumuri de acces și rețele interne, comuna Butea”, este obiectul proiectului propus de WPD în jud. Iași, documentația pentru obținerea autorizației de construire fiind acum depusă la Comisia zonală de monumente istorice.

Potrivit site-ul oficial al firmei WPD România, grupul german planifică și operează proiecte eoliene onshore, precum și proiecte pe energie solară în Germania, Europa, Asia și pe continentul american.

„Susținem proiecte pe întreaga durată a acestora, de la prima idee până la demontare sau posibila repornire a turbinelor. Închiriem spații, proiectăm parcuri eoliene sau solare în conformitate cu cerințele individuale ale fiecărui proiect, ne ocupăm de obținerea avizelor, alocăm fondurile necesare, asigurăm cele mai bune condiții pentru achiziționarea echipamentului tehnic și garantăm că proiectul se va desfășura fără probleme”, se precizează în prezentarea companiei.

Până în prezent, WPD a ridicat peste 2.600 de turbine eoliene cu o capacitate instalată peste 6.100 MW. Grupul are 3.700 de angajați și desfășoară activități în 29 de țări.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top