Connect with us

Bucium: un proiect major, cu peste 100 de vile și 10 blocuri, este propus în Vișan

În această zonă va fi construit ansamblul imobiliar

Investiții private

Bucium: un proiect major, cu peste 100 de vile și 10 blocuri, este propus în Vișan

Un proiect imobiliar major a ajuns în ultima fază de aprobare la nivelul Primăriei Iași, iar datele din planul urbanistic zonal (PUZ) arată că investitorii, moștenitori ai lui Alfred Winkler, propun peste 100 de vile și 10 blocuri.

Potrivit planșelor din PUZ, ar urma să fie construite 10 blocuri, 53 de vile în regim izolat, 56 în regim înșiruit și 2 clădiri dedicate funcțiunilor comunitare. Blocurile vor avea un regim de până la 4 etaje, iar celelalte imobile până la 2 etaje. Foarte probabil, proiectul va intra spre aprobare în Consiliul Local în această toamnă.

Amplasamentul investiției (cu albastru), sursă schiță: proiectul de PUZ. Numele beneficiarilor sunt cenzurate în documentație, dar verificările APIX.ro la Oficiul de Cadastru au revelat că parcela aparține moștenitorilor lui Alfred Winkler: Andreea Lavinia Winkler și Alfred Emanuel Winkler.

Terenul are o suprafață de 98.600 mp, iar accesul este asigurat din str. Vișan care face legătură cu șos. Bucium: amplasamentul se află la circa 1,2 km de această cale majoră de circulație.

Planșa urbanistică: cu galben sunt locuințele inviduale cuplate – în dreapta lor sunt vilele în regim izolat, iar în stânga sunt blocurile

Cum a fost împărțit terenul pe unități teritoriale de referință (UTR):

  • locuințe individuale cu demisol, parter și 2 de etaje (regim de construire izolat – 53 și înșiruit – 56). Cele 53 de locuințe în regim izolat vor beneficia de 106 locuri de parcare – pentru fiecare lot s-a calculat un loc de parcare pentru rezidenți și un loc pentru vizitatori. În cazul celor 56 de locuințe individuale înșiruite vor fi 112 de locuri de parcare pe același principiu, conform proiectului de PUZ
  • locuințe colective cu parter și 4 etaje (regim de construire discontinuu)
  • centre de cartier
  • spații plantate
  • zonă de gospodărire comunală

Amprenta la sol a clădirilor va ajunge, în total, la circa 25.000 mp, în timp ce circulațiile (străzi, alei pietonale, parcaje, platforme etc.) vor ocupa 44.000 mp, iar spațiile plantate peste 30.000 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top