Connect with us

VIDEO Accesul rutier la noul magazin Jumbo va fi (și) de pe bulevardul Socola

Investiții private

VIDEO Accesul rutier la noul magazin Jumbo va fi (și) de pe bulevardul Socola

Accesul rutier la noul magazin Jumbo, care va fi deschis până la finalul acestui an, a fost amenajat dinspre bld. Socola. De asemenea, accesul rutier va fi permis și dinspre str. Bularga pe o fostă cale de acces industrială pe care există un drept de servitute în favoarea lanțului de retail.

Lucrările la noul magazin, amplasat lângă Dedeman, au intrat pe ultima sută de metri: într-un raport recent, Jumbo a arătat că deschiderea va avea loc până la finalul anului 2023, dar fără a înainta o dată certă de inaugurare.

După cum se poate observa în imaginile video de mai sus, intrarea în parcarea Jumbo va fi de pe bld. Socola, pe sensul dinspre Granit, iar ieșirea va fi cu obligatoriu la dreapta spre intersecția Cotnari.

În sinteza autorizației 507/2022, publicată de Primărie, se vorba doar despre acces rutier la noul magazin dinspre str. Bularga, fără a fi pomenit bld. Socola. „Accesul se realizează și de pe terenul asupra căruia este intabulat dreptul de servitute”, se arăta în autorizație. În schimb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebastian Buraga a declarat că autorizația prevede ambele accesuri.

În ultima perioadă, Jumbo a dus o campanie de recrutare de personal la Iași, după ce a amânat de cel puțin două ori începerea lucrărilor în contextul pandemiei. Șantierul a fost deschis în primăvara acestui an, iar lucrările vizează reamenajarea unei foste hale industriale – magazinul se întinde de la Dedeman și până la clădirea Rodotex.

Zona de parcare, cu acces de pe bld. Socola

Proiectul de amenajare al magazinului Jumbo nu a fost unul public: beneficiarul a obținut autorizația de construire fără a întocmi un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Procesul de autorizare s-a desfășurat în perioada ianuarie 2021 – septembrie 2022, iar demersurile le-a făcut omul de afaceri Bogdan Gheorghiu, cel care a și vândut hala către Jumbo, prin intermediul firmei Concept SRL.

Zona de ieșire din magazin, cu obligatoriu la dreapta, spre intersecția Cotnari

Lucrările de amenajare a magazinului sunt făcute de o firmă de construcții a lui Gheorghiu (Onebuildpm SRL) în baza unui proiect realizat tot de o companie ieșeană (HStudio SRL). Autorizația emisă de Primărie este atât de construire, cât și de desființare: hala nu a fost afectată de demolări, ci doar cinci anexe (construcții de mici dimensiuni) care sunt în fața halei, spre zona Silk District.

Cele două căi de acces amenajate în fața magazinului, dinspre bld. Socola

În ultimii doi ani, la Iași au fost inițiate mai multe proiecte de retail. Astfel, Kaufland va deschide un centru logistic la Miroslava și va construi încă două magazine, unul în CUG și altul în Galata. Tot în fază de pregătire este și parcul de retail pe care lanțul german vrea să-l construiască în apropiere de Carrefour Felicia, la fosta Moldomobila. De asemenea, o ofensivă la Iași, de mai mică amploare, a început-o și grupul Rewe, care deține rețeaua Penny: grupul are în prag de autorizare încă două magazine, unul în Dacia, și celălalt în Bucium.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top