Connect with us

Un nou punct pe harta parcurilor eoliene: italieni, britanici și belgieni încep un proiect la 35 km de mun. Iași

Investiții private

Un nou punct pe harta parcurilor eoliene: italieni, britanici și belgieni încep un proiect la 35 km de mun. Iași

O firmă patronată de oameni de afaceri italieni vrea să construiască în extravilanul comunei Șcheia un parc eolian cu putere de aproape 30 MW, acesta fiind doar unul dintre numeroasele proiecte de energie regenerabilă care au fost inițiate în jud. Iași în ultimii ani.

Consiliul Județean (CJ) a emis recent un certificat de urbanism pentru această investiție, astfel că proiectul este într-o fază incipientă. „Construire ansamblu energetic eolian cca. 28,8 MW”, este obiectul actului urbanistic.

Proiectul aparține firmei Wind Development Renovable Energy, înființată în mai 2022 la București. Compania este controlată de doi italieni (Loizzo Francesco și Salieri Giovanni Antonio) împreună cu un cetățean român (Nicolae Costache), acționarul principal fiind o companie din Cehia (Remader). De asemenea, în proiect mai sunt implicați oameni de afaceri din Marea Britanie și Belgia, în condițiile în care 6% dintre părțile sociale ale firmei Wind Development sunt deținute de compania Kilo Wind, parte a grupului Aquarius (consultanță de afaceri).

Noua investiție de la Șcheia este doar unul dintre numeroasele proiecte eoliene inițiate în jud. Iași în ultima perioadă: Iașul a devenit prima zonă din România unde s-a instalat o turbină eoliană după 10 ani de blocaj pe piața de profil, fiind vorba despre parcul eolian de la Ruginoasa.

Așa cum APIX.ro a mai relatat, în fază de pregătire sunt mai multe proiecte în care sunt implicate firme puternice din străinătate și din țară în zone precum Vlădeni, Hârlău, Costuleni, Erbiceni, Românești, Deleni, Scobinți sau Dumești.

Vom reveni asupra proiectului de la Șcheia de îndată ce vom avea mai multe informații în acest sens.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top