Connect with us

Lețcani: complex cu locuințe și birouri pe un hectar de teren, lângă parcul industrial

parc industrial letcani

Investiții private

Lețcani: complex cu locuințe și birouri pe un hectar de teren, lângă parcul industrial

O firmă ieșeană, în care este asociat și un cetățean din Israel, a început demersurile pentru autorizarea unui complex de locuințe și birouri pe o parcelă de un hectar, la nord de parcul industrial al Consiliului Județean, aflat în construcție.

Potrivit documentației consultate de APIX.ro, proiectul prevede construirea de „hale, clădiri birouri, locuințe, funcțiuni mixte și complementare”. Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că vor fi șase imobile cu un regim mic de înălțime (2-3 etaje). Terenul aparține firmei Continent Divers SRL, în care este implicat și un cetățean din Israel, alături de un asociat român.

Amplasamentul se află la nord de parcul industrial (sursă foto: PUZ)

„Organele administrative locale cât și populația promovează dezvoltarea acestor zone cu funcții de locuire și servicii, considerate ca făcând parte din zona economică de dezvoltare a comunei Lețcani, oferind multiple avantaje atât investitorilor, cât și Primăriei. Oportunitatea principală o reprezintă prezența amplasamentului în vecinătatea unei zone locuite, dar și a unor căi de comunicație importante”, se arată în memoriul PUZ consultat de APIX.ro.

Chiar dacă se află în vecinătatea drumului european, calea de acces spre amplasament este în prezent degradată, fiind necesare investiții de amenajare a infrastructurii, așa cum se precizează și în proiectul urbanistic.

Planșa de reglementări urbanistice

Conform documenției, cele șase imobile (cu 2 sau 3 etaje) vor ocupa 5.000 mp din suprafața totală a terenului. Pe alți aproape 4.000 mp vor fi amenajate circulații pietonale, auto și parcări, în timp spațiile verzi vor ocupa 1.000 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top