Connect with us

Parcul industrial Lețcani va fi amenajat pe 30 ha, după ce CJ va prelua încă 11 ha în zonă

Proiecte publice

Parcul industrial Lețcani va fi amenajat pe 30 ha, după ce CJ va prelua încă 11 ha în zonă

Parcul Industrial Lețcani va fi amenajat pe o suprafață totală de 30 hectare, după ce Primăria Lețcani a cedat încă 11,5 ha către Consiliul Județean (CJ). În prezent, lucrările, care au început anul trecut, se desfășoară pe suprafața inițială de 18,6 ha care se află la drumul european, imediat de intrarea în Lețcani dinspre Iași.

Suprafața de 11,5 ha a făcut parte din parcul industrial încă din 2013, atunci când CJ a emis prima hotărâre pentru amenajarea parcului. Însă, ulterior, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a susținut că această suprafață este necesară pentru autostrada A8, respectiv pentru construirea unui centru de întreţinere şi a unei bretele de legătură între drumul naţional şi viitoarea autostradă.

În 2015, CJ a renunțat la cele 11,5 ha, dar, între timp, modificările aduse la traseul autostrăzii A8 au arătat că suprafața nu mai este necesară pentru acest proiect. Astfel, zilele trecute, Consiliul Local Lețcani a decis ca terenul să se întoarcă la CJ și să reîntregească suprafața inițială a parcului industrial.

Lucrările la parcul industrial au început în toamna anului 2021 și sunt executate de Iasicon, valoarea contractului fiind de 15 milioane lei. Potrivit devizului inițial al parcului, care cuprinde inclusiv terenul preluat din nou de CJ, necesarul de finanțare va crește cu încă circa 8 milioane lei, bani care vor fi alocați de guvern sau din bugetul județului.

Clădirea administrativă a parcului

În prezent, lucrările constau în construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă (927 metri liniari) și a împrejmuirii (metalică, cu soclu de beton), amenajarea terenului și racordarea la rețelele de utilități existente în zonă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top