Connect with us

Lețcani scoate la concesiune un teren de 8 ha, lângă parcul logistic Solo

Investiții private

Lețcani scoate la concesiune un teren de 8 ha, lângă parcul logistic Solo

Primăria Lețcani va scoate la licitație pentru concesiune un teren cu o suprafață de 8 ha, format din trei parcele, care se află vizavi de parcul industrial construit de Consiliul Județean, respectiv lângă parcul logistic Solo al grupului Oresa.

Organizarea licitației a fost deja aprobată de către Consiliul Local (CL) la finalul anului trecut și se așteaptă publicarea anunțului în Monitorul Oficial, potrivit informațiilor APIX.ro.

Terenul este foarte bine poziționat, într-o zonă cu acces spre drumul european. Zona este în plină dezvoltare, atât din punct de vedere industrial, cât și logistic

„Consiliul local Leţcani este de acord, în principiu, cu concesionarea prin licitație publică a suprafeţei de 80.000 mp teren intravilan aflat în domeniul public al comunei, alcătuit din 3 parcele de teren. Concesionarea se va face prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii, conform art.302- 321 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019-Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în hotărârea adoptată de CL Lețcani cu două zile înainte de Crăciun.

Hotărârea adoptată de consilieri a fost publicată online într-o formă simplificată, fără anexe sau raport de specialitate. De remarcat că, în decizie, nu se face referire la vreun raport de evaluare a terenului.

În schimb, putem afla care este compania care a solicitat concesionarea suprafeței: Rompay Network SRL, companie care are sediul social în București, la o adresă identică cu cea a firmelor din grupul Oresa care dețin parcul logistic Solo. Chiar dacă asociatul unic al firmei Rompay este un „offshore”, beneficiarii reali ai companiei sunt acționarii firmelor Oresa, conform verificărilor APIX.ro. Astfel, devine clară intenția grupului de investi într-o nouă extindere a parcului Solo.

În context, amintim că grupul Oresa are deja autorizație de construire pentru construirea unei noi hale în prelungirea celor actuale, lucrările urmând să fie finalizate în cursul acestui an, după cum APIX.ro a scris aici.

Ultima hală din imagine (spre Iași) va fi construită în acest an de către Oresa. Ulterior, grupul are în plan o nouă extindere pe terenul care urmează să fie concesionat de la Primăria Lețcani

UPDATE. Un cititor ne-a semnalat că terenul scos la concesiune se află în zona unde este prevăzut un drum de legătură între viitorul drum Lețcani Vest – Uricani – Cicoarei și drumul european. Amintim că, la finalul anului trecut, APIX.ro a publicat în exclusivitate traseul final al autostrăzii Ungheni – Iași – Tg Neamț.

Terenul propus pentru concesiune se află în stânga sus a imaginii (click pentru a mări)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top