Connect with us

Ansamblul de vile din zona Hurmuzaki, contestat de vecini: cum răspunde investitorul?

Zona de construire

Investiții private

Ansamblul de vile din zona Hurmuzaki, contestat de vecini: cum răspunde investitorul?

Proiectul de construire a unui ansamblu cu vile în zona Hurmuzaki, între Păcurari și Copou, este contestat de vecini, dar Primăria e emis raportul de informare care permite investitorului să ajungă cu planul urbanistic în curând în plenul Consiliului Local pentru aprobare.

APIX.ro a scris în premieră despre acest proiect propus într-o nouă zonă de „boom imobiliar”, iar cel mai recent articol a fost publicat în toamna anului 2022, atunci când proiectul a ajuns în faza de consultare publică. Așa cum relatăm la acel moment, terenul de 2,5 ha a fost împărțit în 27 parcele (intabulate) cu suprafețe cuprinse între 580 mp și 2.228 mp. Potrivit intenției investitorilor, pe amplasament ar urma să fie construite vile (demisol, parter și un etaj/două etaje) și construcții „mixte” (demisol, parter și 2 etaje sau parter și 3 etaje).

Acesta este amplasamentul. Zona este una preponderen de vile

„Cetățenii interesați nu sunt de acord cu reglementarea imobilelor pentru construire locuințe colective și nici cu zona de servicii. Un alt aspect menționat este legat de faptul că până la amplasament trama stradala este subdiminuată, iar zona este lipsită de utilități”, sunt principalele motive de contestare a proiectului, care apar în raportul de informare.

În schimb, investitorul a formulat un răspuns în care a susținut că intenția nu este de a construi locuințe colective (blocuri) și a subliniat că petenții au înțeles și interpretat greșit proiectul urbanistic.

  • Solicitarea subsemnaților în ceea ce privește adoptarea prin Hotărâre de Consiliu Local al unui plan urbanistic zonal nu are ca scop autorizarea construirii unor blocuri, astfel cum a fost menționat în adresa întocmită. Astfel, în certificatul de urbanism emis de către Primăria Municipiului Iași având nr. 100 din data de 14.01.2022, scopul propus prin acesta este: „PUZ – construire locuințe individuale, funcțiuni mixte și complementare pe teren proprietate.”, iar proiectul ce se va depune în vederea autorizării unor lucrări de construcție va fi obligatoriu limitat la scopul cerut prin certificatul de urbanism, conform prevederilor art. 6 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Această greșeală de interpretare din partea petenților a fost susținută în tot conținutul adresei, clarifică faptul că intenția noastra nu este e a construi locuințe colectivefragment din răspunsul beneficiarului proiectului urbanistic.

În ceea ce privește accesul, investitorul susține că vor fi cedate suprafețe de teren astfel încât str. Eudoxiu Hurmuzaki să fie supralărgită – în prezent, această arteră (betonată) este subdimensionată.

„În ceea ce privește subiectele ce au fost dezbătute public în data de 03.10.2022, dorim să ne arătăm de acord cu solicitările susținute, printre care amintim de regimul de înălțime al funcțiunii UTR CM1a să fie de maxim 12 m și cu faptul că printre funcțiunile interzise în zona vizată va fi introdusă funcțiunea de locuințe colective pentru ambele UTR-uri”, a mai susținut investitorul.

Ansamblul ar urma să fie deservit de un număr de circa 70 de locuri de parcare: 54 pentru locuințe și 15 pentru construcțiile „mixte”. Investitorii sunt două firme: Danubian Alpha SRL și Cota Zero Construct SRL. Prima societate este specializată în „activități de consultanță în tehnologia informației”, iar cealaltă în lucrări rezidențiale.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top