Connect with us

Cartier de locuințe în viitoarea zonă de „boom” imobiliar a Iașului

Investiții private

Cartier de locuințe în viitoarea zonă de „boom” imobiliar a Iașului

Un nou proiect imobiliar, într-o zonă în care APIX.ro a anticipat că va fi următorul „boom” în construcții rezidențiale a Iașului, a intrat în procesul de avizare la nivelul Primăriei Iași.

Proiectul se află într-o fază incipientă: săptămâna viitoare, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) va fi discutat la nivelul Comisiei de oportunitate, comisie formată din arhitecți și care are un rol consultativ, dar care fundamentează punctul de vedere al arhitectului-șef al orașului.

Dezmembrare teren proprietate. Construire locuințe individuale în regim izolat și cuplat și centru comercial pentru cartier de locuințe – zona Viticultori” – este obiectul planului urbanistic.

Amplasamentul are o suprafață de peste 2,5 hectare, conform estimărilor APIX.ro, și se află pe str. Eudoxiu Hurmuzaki – un drum de beton care asigură legătura cu zona Cimitirului Evreiesc.

Amplasamentul este în zona de platou, dar cu vedere spre Lacul Rediu
Recent, prin centrul amplasamentului a fost realizat un drum betonat
Limita drumului betonat nou construit – în plan depărtat este comuna Rediu (în stânga și în dreapta drumului vor fi amenajate locuințe)

Terenurile din zonă sunt deja scoase la vânzare, dar prețul este unul destul de ridicat (80 euro/mp), în condițiile în care, în apropiere, spre Cimitirul Evreiesc, sunt vândute terenuri pentru case la un preț de 50 euro/mp.

Ce este important de precizat: o bună parte a zonei în care se află amplasamentul este în intravilan extins iar actualul Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului nu reglementează în vreun fel dezvoltarea zonei – din acest motiv trebuie făcut plan urbanistic zonal pentru fiecare parcelă unde este propusă o construcție. În lipsa unui PUG actualizat, zona are toate ingredientele pentru a se dezvolta haotic în funcție de interesele de moment ale unui dezvoltator sau altul.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top