Connect with us

Rond Păcurari: proiect cu locuințe și birouri pe jumătate de hectar

Investiții private

Rond Păcurari: proiect cu locuințe și birouri pe jumătate de hectar

Zona rondului Păcurari se supraaglomerează: un proiect imobiliar mai vechi este propus în imediata apropiere, respectiv un complex cu locuințe și birouri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) urmând a fi discutat zilele acestea la Primăria Iași.

Proiectul este propus de către firma Sapsan Cons SRL, iar estimările APIX.ro sunt că investitorul are în proprietate un teren de circa 5.000 mp, teren format din mai multe parcele (șase) și pe care se află acum mai multe construcții – cea mai cunoscută clădire e Basarabia (covoare). La aceste terenuri se adaugă alți 1.100 mp de teren concesionat.

În zonă sunt deja aprobare/în curs de aprobare mai multe proiecte, iar în imediata vecinătate este în construcție un complex de 4 blocuri de către firma Cărăbuș. Amplasamentul deținut de Sapsan Cons are deschidere la trei artere de circulație: fundac Păcureți, șos. Păcurari și str. Movilă Păcureți.

Terenurile aflate în proprietatea Sapsan (vezi schița cu tot cu terenul propus spre concesionare)

Construire centru cu funcțiuni mixte: locuințe, birouri, servicii, comerț, alimentație publică și parcări pe teren proprietate și concesionat” – este obiectul PUZ care va fi dezbătut de Comisia de oportunitate de la nivelul Primăriei, în aceeași ședință (17 mai) în care va fi discutat și proiectul Domus de peste stradă de amplasamentul Sapsan.

Proiectul a mai intrat în atenția publică la sfârșitul anului 2018, când APIX.ro a scris în premieră despre această inițiativă. La acea vreme, propunerea Sapsan viza ca imobilul mixt nou, din centrul amplasamentului, să aibă un regim de înălțime de până la 7 etaje. În planşa de reglementări urbanistice apărea o stradă nouă, cu două benzi, pe lângă service-ul auto existent, arteră de circulaţie care să fie legată la nord cu Fundac Păcureţ şi, respectiv, tot printr-o stradă nouă (de data aceasta pe terenul concesionat) cu str. Rediu.

Planșa urbanistică făcută public la sfârștiul anului 2018 (clădirile noi sunt cele evidențiate de săgeată – practic vorbim despre o extindere a actualei clădiri Basarabia)

Proiectul Sapsan Cons prevede amenajarea a maximum 100 de locuri de parcare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top