Connect with us

Cartier de vile în noua zonă de „boom” imobiliar a Iașului

Investiții private

Cartier de vile în noua zonă de „boom” imobiliar a Iașului

Investitorii imobiliari continuă să propună proiecte imobiliare în noua zonă de „boom” imobiliar a Iașului, cuprinsă între Rediu, Păcurari și Copou. Un astfel de proiect va fi dezbătut la sfârșitul lunii mai la Primărie și prevede construirea a 14 vile.

Amplasamentul se află pe str. Eudoxiu Hurmuzaki, arteră de circulație betonată care trece prin mijlocul noii zone de dezvoltare. În lipsa unui Plan Urbanistic General (PUG) actualizat, această zonă nu este reglementată urbanistic, așa cum APIX.ro relata recent.

Amplasamentul noului ansamblu este evidențiat cu verde. Pe parcelele evidențiate cu roșu există proiecte aprobate sau în curs de aprobare (Notă – schiță preluată din proiectul de PUZ făcut public de către Primăria iași și are un scop informativ)

Investitorul este o persoană fizică care intenționează să construiască 14 vile care să dispună de 28 de locuri de parcare. Terenul are o suprafață de 9.315 mp, astfel că, pentru fiecare vilă, vor fi disponibili, în medie, 665 mp. Regimul de înălțime propus prevede demisol, parter, 1 etaj și mansardă, la o înălțime maximă de 7 metri.

Planșa urbanistică a proiectului

Circulația rutieră trebuie reorganizată din temelii în zonă, altfel viitorii locatari vor avea destule probleme. Principalele direcții sunt semnalate chiar în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ):

  • Modernizarea străzii Eudoxiu Hurmuzaki din partea de est. Aceasta se propune a avea lățimea de 7,00m cu circulații în ambele sensuri și trotuare cu lățimea de 1,00m de o parte și de alta a acestora. Pentru a face posibilă lărgirea străzii proiectul propune retragerea aliniamentului la 4,50m din axul străzii actuale;
  • Modernizarea căii de acces DE2509. Aceasta se propune a avea lățimea de 7,00m cu circulații în ambele sensuri și trotuare cu lățimea de 1,00m de o parte și de alta a acestora. Pentru a face posibilă lărgirea străzii proiectul propune retragerea aliniamentului la 4,50m din axul străzii actuale
  • Crearea unui acces de pe strada Eudoxiu Hurmuzaki cu lățimea de 7,00m către proprietatea studiată
  • Crearea unei căi de circulație în interiorul proprietății studiate cu acces către loturile propuse din partea de nord. Acesta va avea lățimea de 7,00m cu circulații în ambele sensuri și trotuare cu lățimea de 1m pe fiecare parte. Totodată, calea de circulație va traversa proprietatea de la limita de proprietate din est pâna la limita vest, urmărind modernizarea zonei de vest în viitor și asigurarea legăturii acesteia cu strada Eudoxiu Hurmuzaki

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top